OSCARS

Όσκαρ 2017: Οι φετινές υποψηφιότητες, καλύτερες από πάντα

Όσκαρ 2017: Οι φετινές υποψηφιότητες, καλύτερες από πάντα

Όλοι μιλάνε για μια περίεργη ανατροπή. Αν και το La La Land φέρεται να είναι αδιαφιλονίκητο φαβορί για τα Όσκαρ της μεγάλης βραδιάς, το Moonlight δείχνει τη λυρική δύναμη του με τους κριτικούς ανά τον κόσμο να συμφωνούν για τη δυναμική του.

Όπως αποδεικνύει μια μικρή κατάβαση στην δεξαμενή των δεδομένων οι ταινίες που διεκδικούν το μεγαλύτερο βραβείο της βραδιάς, αυτό της Καλύτερης Ταινίας για το 2017 είναι και οι ταινίες που συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη βαθμολογία στο Metacritic.

Tα Moonlight, Μanchester By The Sea και La La Land είναι οι ταινίες που συγκέντρωσαν τις πλέον καλές κριτικές από τους επαγγελματίες του είδους συγκριτικά με όλες τις ταινίες που ήταν υποψήφιες για το ίδιο βραβείο εδώ και μία δεκαετία τουλάχιστον.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Quartz που ανέλυσε τα data από την δεξαμενή του Metacritic (της ιστοσελίδας που συγκεντρώνει κάθε επίσημο review για κάθε κινηματογραφική παραγωγή) τα Moonlight, Manchester By The Sea και La La Land συγκέντρωσαν καλύτερη βαθμολογία ακόμη και από το Spotlight που έφυγε με το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας στην 88η απονομή του 2016.

Το Moonlight που συγκέντρωσε 99 βαθμούς σε αυτή την άτυπη αλλά ενδεικτική βαθμολογία των ταινιών του 2017 είναι η τέταρτη καλύτερη σε βαθμολογία ταινία όλων των εποχών στο Metacritic, πίσω από το Νονό και το Λαβύρινθο του Πάνα.

average

Η φετινή 89η τελετή των βραβείων Oscar την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου θα μεταδοθεί ζωστανά στην COSMOTE TV.

Η COSMOTE TV αποτελεί για τα επόμενα τρία χρόνια τον μοναδικό προορισμό για τα Βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ