ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ταινιοθήκη της Ελλάδος: αποκατεστημένες & υπέροχες 7 ταινίες σταθμοί λάμπουν ξανά

Ταινιοθήκη της Ελλάδος: αποκατεστημένες & υπέροχες 7 ταινίες σταθμοί λάμπουν ξανά

Ανάμεσα στα πολλά highlights του 9ου ΦΠΚΑ της Ταινιοθήκης της Ελλάδος η ενότητα Restored and Beautiful. Σε αυτή ιστορικές ταινίες του βωβού και του ομιλούντος παγκόσμιου κινηματογράφου που έχουν αποκατασταθεί από την Ταινιοθήκη και άλλα σημαντικά κινηματογραφικά αρχεία λάμπουν ξανά.

Ο 21ος αιώνας έφερε τη δραστηριοποίηση των Ταινιοθηκών για την εκ νέου προώθηση και αποκατάσταση των κινηματογραφικών τους θησαυρών και άνοιξε καινούργιους ορίζοντες όχι μόνον στη χρήση νέων τεχνικών αλλά και στη διαμόρφωση ενός νέου ήθους στην προσέγγιση της συντήρησης στο νέο ψηφιακό περιβάλλον.

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος παρουσιάζει την αποκατάσταση της "Κοινωνικής σαπίλας" του Στέλιου Τατασόπουλου σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη των Βρυξελλών.

Από την Ταινιοθήκη της Πορτογαλίας προβάλλεται η αποκατεστημένη ταινία του Πάουλο Ρόσα "Το νησί της αγάπης" και από την Ταινιοθήκη της Σερβίας η ταινία του Αλεξάνταρ Πέτροβιτς "Συνάντησα κι ευτυχισμένους τσιγγάνους".

Από το Ινστιτούτο Λούτσε θα προβληθεί ως ταινία λήξης το "Μπελ Αντόνιο" του Μάουρο Μπολονίνι και από την Ταινιοθήκη της Μπολόνια, σε συνεργασία με την Παραμάουντ, η εμβληματική ταινία του Σέρτζιο Λεόνε "Κάποτε στη Δύση" θα λάμψει στην οθόνη.

Τέλος από την Gosfilmofond (Κρατικό Αρχείο Ταινιών της Ρωσίας) παρουσιάζεται η για χρόνια λογοκριμένη ταινία του Γούλι Φάτζιτ "Αγόρι και Κορίτσι" και από το Σουηδικό Αρχείο Ταινιών ένα δώρο: η ταινία σταθμός του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν "Έβδομη σφραγίδα".

Το 9ο AΑGFF διεξάγεται έως τις 29 Οκτωβρίου 2018 στην Ταινιοθήκη (αίθουσες 1,2) και το Exile Room, επιφυλάσσοντας πολλές εκπλήξεις και φιλοδοξώντας να αναδείξει ό, τι πιο φρέσκο και ρηξικέλευθο συμβαίνει σήμερα στον παγκόσμιο κινηματογράφο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ