ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Κώστα Γαβρά στην Αθήνα

Τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Κώστα Γαβρά στην Αθήνα
ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ/EUROKINISSI

Στη δημοσιότητα ήρθαν οι πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας του Κώστα Γαβρά, «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» («Adults in the room») στο κέντρο της Αθήνας.

Η ταινία που είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, αφηγείται «την ιστορία μιας χώρας και του λαού της, παγιδευμένων σε ένα δίκτυο εξουσίας» (κατά Γαβρά) και βρίσκει τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη να ερμηνεύει τον Αλέξη Τσίπρα, τον Χρήστο Λούλη τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Δημήτρη Τάρλοου τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Ο φαύλος κύκλος των συναντήσεων του Eurogroup που επέβαλε τη δικτατορία της λιτότητας στην Ελλάδα. Πίσω από τις κλειστές πόρτες παίζεται μια ανθρώπινη τραγωδία. Μια αρχαία ελληνική τραγωδία στη σύγχρονη εποχή», λέει ο Κώστας Γαβράς.

Πριν από λίγους μήνες, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» και στη Μαρία Κατσουνάκη εξήγησε γιατί αποφάσισε να γυρίσει αυτήν την ταινία και τι του κίνησε το ενδιαφέρον για τον Γιάνη Βαρουφάκη. «Εχω να επιλέξω ανάμεσα στα πιο απίθανα που ακούω και από τις δύο πλευρές. Θέλω να καταλήξω στη δική μου άποψη με βάση τα στοιχεία. Ξέρετε, πρέπει να βγω από το «ελληνικό σύστημα» όπου ο ένας κατηγορεί με τα χειρότερα λόγια τους άλλους...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ