Τα πολύχρωμα σχολεία του Χαλανδρίου διακρίνονται στα Best City Awards
Τα πολύχρωμα σχολεία του Χαλανδρίου, τα οποία έχουν ξαναγεννηθεί μετά από μια σειρά κτιριακών παρεμβάσεων, κατασκευής ραμπών και χώρων υγιεινής και έργων ενεργειακής αναβάθμισης, κέρδισαν το αργυρό βραβείο στην κατηγορία «Έργα ανάπλασης» της διοργάνωσης Best City Awards.
Τα Best City Awards, τα οποία διοργανώνονται για 5η συνεχή χρονιά υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και της Περιφέρειας Αττικής, επιβραβεύουν την καινοτομία και την ποιότητα ζωής στις ελληνικές πόλεις.
Η εκδήλωση απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022, στη Θεατρική Σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη, με τη συμμετοχή των νικητών, των μελών της Κριτικής Επιτροπής, εκπροσώπων Δημοσίου και επιχειρήσεων, καθώς και δημοσιογράφων.
Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων σε κάθε κατηγορία πραγματοποιήθηκε μέσω του online συστήματος αξιολόγησης από τα 28 μέλη της Κριτικής Επιτροπής και τα βραβεία προέκυψαν από τον μέσο όρο βαθμολογίας που συγκέντρωσε η κάθε υποψηφιότητα.
Λειτουργικά και προσβάσιμα σχολεία
Η δουλειά της αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Έλενας Χριστούλη, της Τεχνικής Υπηρεσίας και του ζωγράφου Χρήστου Ρουμελιώτη, είναι μέρος του έργου που γίνεται τα τελευταία χρόνια στα σχολικά συγκροτήματα της πόλης, με στόχο ένα λειτουργικό, προσβάσιμο για όλους και φιλικό προς το περιβάλλον δημόσιο σχολείο.
Τα έργα περιλαμβάνουν κτηριακές παρεμβάσεις, ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων, κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής ΑμεΑ, εγκατάσταση ανελκυστήρων και την ανακατασκευή αύλειων χώρων.
Βασίλης Τζιγκούρας: Από το 2015 μέχρι σήμερα έχει κατασκευάσει πάνω από 2.500 αμαξίδια για ζώα
18:00
ΕΞΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ 2026: Πώς θα βγουν περισσότερα σπίτια στην αγορά – Οι λύσεις για το στεγαστικό
17:49
ΗΠΑ: Ριπές ανέμων έως 232 χλμ/ώρα ανατρέπουν νταλίκες σε αυτοκινητόδρομους του Γουαϊόμινγκ
17:37
Νέο αεροπλανοφόρο για τη Γαλλία ανακοίνωσε ο Μακρόν - Θα αντικαταστήσει το Charles de Gaulle
17:25