Μουσείο Ολοκαυτώματος: τον Ιανουάριο ξεκινούν οι εργασίες ανέγερσης του
Την εκτίμηση πως τον Ιανουάριο του 2018 θα ξεκινήσουν οι πρόδρομες εργασίες για την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος σε έκταση 7.000 τ.μ., στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μετά τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.
Στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που ξεκινούν στην πόλη, ο Μπουτάρης εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον Παυλόπουλο.
"Την επόμενη εβδομάδα υπογράφει ο κ. Παυλόπουλος το Προεδρικό Διάταγμα και στη συνέχεια δημοσιεύεται στο ΦΕΚ, ώστε να απελευθερωθεί η διαδικασία και να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματο" ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Θεσσαλονικείς θα πρέπει να γνωρίζουν την ιστορία της πόλης τους. "Το Μουσείο δεν θα είναι μόνο για το Ολοκαύτωμα, που είναι ένα περιστατικό εξαιρετικά δυσάρεστο. Θα παρουσιάζει την επίδραση της εβραϊκής κοινότητας στην ταυτότητα της πόλης. Η ιστορία δεν είναι μόνο ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Γαλέριος και το Βυζάντιο. Είναι επίσης η οθωμανική και εβραϊκή παρουσία, συγχρόνως με την ελληνική" σημείωσε.
Όπως τόνισε ο Μπουτάρης, από τον Ιανουάριο του 2018 θα ξεκινήσουν οι πρόδρομες εργασίες για τη δημιουργία του Μουσείου Ολοκαυτώματος και στη συνέχεια θα υποβληθεί αίτηση για την έκδοση οικοδομικής άδειας.
Με βάση το σχέδιο, ένα κυκλικό κτίριο έξι ορόφων, από μέταλλο και γυαλί, το ύψος του οποίου θα φτάνει τα 32 μέτρα, θα ανεγερθεί σε ακίνητο του πρώην σιδηροδρομικού εμπορικού σταθμού, σε έναν συμβολικό τόπο από όπου ξεκίνησαν τα τρένα θανάτου για 55.000 Εβραίους της Θεσσαλονίκης προς τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό - Χαμηλές ταχύτητες στο κέντρο και την Αττική Οδό
08:33
«Φωτιά» έχουν πάρει οι τιμές στα καύσιμα - Στις Κυκλάδες η ακριβότερη βενζίνη
08:30
Κηφισιά: Χειροπέδες σε 20χρονο που παρίστανε τον αστυνομικό μέσα σε τρένο του ΗΣΑΠ
08:14
Iδιοφυία που απέρριψε το MIT για να γίνει μοναχός, σήμερα συντηρείται κάνοντας 10ωρα livestreams
08:09