ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τζίμι Χέντριξ και Prince: οι ιστορικές κιθάρες της ροκ στο σφυρί

Τζίμι Χέντριξ και Prince: οι ιστορικές κιθάρες της ροκ στο σφυρί

H ακουστική κιθάρα Epiphone του αμερικανού ρόκερ Τζίμι Χέντριξ αλλά και η σπάνια, συλλεκτική Schecter Cloud Guitar του Prince μονοπωλούν το ενδιαφέρον των συλλεκτών στη δημοπρασία Bonhams' London Entertainment Memorabilia του ομώνυμου οίκου.

Η ακουσική κιθάρα του τραγουδιστή του "Purple Haze" αναμένεται να πωληθεί πάνω από 80.000 στερλίνες (95.000 ευρώ-101.000 δολάρια) στη δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στο Νάιτσμπριτζ, στα πλαίσια της ετήσιας δημοπρασίας μουσικών οργάνων και αντικειμένων διάσημων καλλιτεχνών του οίκου.

Ο Τζίμι Χέντριξ που πέθανε το 1970 σε ηλικία 27 ετών έχοντας αφήσει πίσω του μεγάλη μουσική κληρονομιά λέγεται ότι είχε την ακουστική κιθάρα Epiphone για τρία χρόνια μετά την αγορά της από δεύτερο χέρι αντί 25 δολαρίων στη Νέα Υόρκη, όπου έκανε περιοδεία το 1967.

"Ήταν πράγματι η κιθάρα που είχε για το μεγαλύτερο διάστημα... και επειδή είναι ακουστική κιθάρα, είναι πολύ πιθανό ο Χέντριξ να συνέθεσε ορισμένα από τα τραγούδια του σε αυτήν", δήλωσε η Κάθριν Σκόφιλντ, επικεφαλής του τμήματος ψυχαγωγίας του Bonhams.

Επιπλέον η Schecter Cloud Guitar του Prince, κατασκευασμένη επί παραγγελία, που τον συνόδεψε σε τέσσερις εμφανσίσεις του στην περιοδεία του το 1993 αναμένεται να ξεπεράσει τις 30.000 στερλίνες εκτιμούν οι άνθρωποι του οίκου. Άλλα αντικείμενα που θα βγουν στο σφυρί είναι ένα φανταχτερό σακάκι που φορούσε ο Κιθ Ρίτσαρντς των Rolling Stones, σπάνια αυτοπροσωπογραφικά σκίτσα των Beatles που φέρουν την υπογραφή του διάσημου βρετανικού συγκροτήματος και ένα πιάνο Boesendorfer που έπαιζε ο Φρέντι Μέρκιουρι των Queen και οι Coldplay.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ