ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Gault et Millau: οικογενειακή υπόθεση η μαεστρία του σεφ της χρονιάς Jean Sulpice

Gault et Millau: οικογενειακή υπόθεση η μαεστρία του σεφ της χρονιάς Jean Sulpice

Το μυστικό της επιτυχίας του καλύτερου μαέστρου των γεύσεων της χρονιάς του οδηγού γαστρονομίας Gault et Millau, του Jean Sulpice, δεν είναι ιδιαίτερα ιντριγκαδόρικο, ούτε σκανδαλώδες. Το μυστικό και η μαγεία του σεφ είναι μια αυστηρά οικογενειακή υπόθεση για τον σεφ της χρονιάς και για αυτό η χαρά του είναι τριπλή. 

O σεφ Ζαν Σιλπίς ανακηρύχθηκε "μάγειρας της χρονιάς" από τον οδηγό γαστρονομίας Gault et Millau, του οποίου η έκδοση 2018 για τη Γαλλία κυκλοφορεί την Πέμπτη.

Ο 39χρονος μάγειρας έχει ήδη βραβευτεί με δύο αστέρια Michelin στο προηγούμενο ρεστοράν του στο χιονοδρομικό θέρετρο Βαλ Τοράνς της Σαβοΐας στις γαλλικές 'Αλπεις.

Ο Σιλπίς αγόρασε τον Νοέμβριο του 2016 μαζί με τη σύζυγό του Μαγκαλί το διάσημο Auberge du Pere Bise -ξενοδοχείο, εστιατόριο, μπιστρό- ηλικίας 110 και πλέον ετών στις όχθες της λίμνης του Ανεσί, στο χωριό Ταλουάρ της Άνω Σαβοΐας. Το Auberge du Père Bise άνοιξε και πάλι τις πύλες του τον Μάιο.

Στον τίτλο του "μάγειρα της χρονιάς" διαδέχεται τον Αλεξάντρ Κουγιόν, τον σεφ του ρεστοράν La Marine στο νησί Νουαρμουτιέ, ανοικτά των γαλλικών ακτών στον Ατλαντικό που κερδίζει με τη σειρά του έναν πέμπτο σκούφο, το ανώτατο βραβείο του "κίτρινου οδηγού" όπως αποκαλείται συχνά.

jean4

Μαζί με τον οδηγό Michelin, ο οδηγός γαστρονομίας Gault & Millau είναι ένας από τους πιο έγκριτους. Αξιολογεί εστιατόρια, ξενοδοχεία, ξενώνες, όχι με αστέρια αλλά με σκούφους (από το 0 έως το 5) από το 2010.

Ο διάσημος οδηγός γαστρονομίας Gault et Millau είναι δημιουργία του αρθρογράφου και κριτικού γαστρονομία Κριστιάν Μιγιό, συνιδρυτή του διάσημου οδηγού γαστρονομίας και ένας από τους πατέρες της Nouvelle Cuisine.

Έπειτα από μια καριέρα δημοσιογράφου στη διάρκεια της οποίας εργάσθηκε σε διάφορες εφημερίδες, ο Κριστιάν Μιγιό εξέδωσε το 1969 τον πρώτο οδηγό Gault et Millau μαζί με τον συνάδελφό του Ανρί Γκο (απεβίωσε το 2000).

O Jean Sulpice και ο απόγονος του είναι υπερήφανοι για την τιμή και το γιορτάζουν στο οικογενειακό λημέρι των γεύσεων τους.

jean3

Facebook@sulpicejean



ΔΗΜΟΦΙΛΗ