ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ντέιβιντ Μπέκαμ: ρίχνει το γάντι στο bullying και τη βία στα σχολεία

Ντέιβιντ Μπέκαμ: ρίχνει το γάντι στο bullying και τη βία στα σχολεία

Επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος, πατέρας, μοντέλο, θρύλος του βρετανικού ποδοσφαίρου και κυρίως ακτιβιστής ο Ντέιβιντ Μπέκαμ συνεχίζει τη σταυροφορία του για ένα καλύτερο κόσμο.

Τρία χρόνια μετά την ίδρυση της φιλανθρωπικής του οργάνωσης "7 Fund" σε συνεργασία με τη UNICEF ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας δείχνει αφοσιωμένος στην προστασία των νέων εκείνων που είναι περισσότερο ευάλωτοι παγκοσμίως.

Ο Μπέκαμ επισκέφθηκε την Ινδονησία για να δει πώς η φιλανθρωπική του οργάνωση "7 Fund" καταπολεμά τον εκφοβισμό σε μια χώρα όπου ένα στα τρία παιδιά έχει δεχθεί σωματική επίθεση στο σχολείο.

"Αισθάνομαι πολύ περήφανος που βλέπω πώς το δικό μου 7 Fund βοηθά τη UNICEF να αντιμετωπίσει τον εκφοβισμό και τη βία στα σχολεία της Ινδονησίας, και τελικά τα παιδιά να αισθάνονται ασφάλεια μέσα στα σχολεία τους και συνεπώς να μπορούν να συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους", δήλωσε ο 42χρονος Βρετανός.

Ο εκφοβισμός και η βία είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νεολαία στην Ινδονησία, καθώς περισσότεροι από ένας στους 5 εφήβους, ηλικίας 13 έως 15 ετών, δηλαδή 18 εκατομμύρια μαθητές, έχουν βιώσει την εμπειρία αυτή, η οποία προκαλεί προβλήματα ψυχικής υγείας, ακόμη και εγκατάλειψη του σχολείου, τονίζει η Υπηρεσία του ΟΗΕ για τα παιδιά.

2018 03 25T121425Z 306947275 RC1498CBB780 RTRMADP 3 SOCCER BECKHAM INDONESIA

REUTERS/Willy Kurniawan

Το "7 Fund" εκπαιδεύει τα παιδιά που υπήρξαν θύματα του μπούλινγκ και πρώην θύτες να εκπαιδεύουν άλλους και διδάσκει σε δασκάλους και καθηγητές πώς τα παιδιά να είναι ασφαλή. Τα κρούσματα του σχολικού εκφοβισμού έχουν περιοριστεί σχεδόν κατά το ένα τρίτο μεταξύ των 7.000 εφήβων που έχουν λάβει μέρος σε πιλοτικά προγράμματα, τονίζει η UNICEF.

Το ταμείο -που πήρε το όνομά του από τον τυχερό αριθμό που είχε ο Μπέκαμ στη φανέλα του στην Εθνική Αγγλίας και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ- εστιάζει στα παιδιά που κινδυνεύουν από μπούλινγκ, κακομεταχείριση ή κάποια ασθένεια εξαιτίας αυτών.

Ο Μπέκαμ, πατέρας τεσσάρων παιδιών, δηλώνει ότι ελπίζει τα δικά του παιδιά να είναι περήφανα για το έργο του στο "7 Fund", το οποίο έχει επίσης προγράμματα στην Ινδονησία, στο Νεπάλ, στην Ουγκάντα και στο Ελ Σαλβαδόρ.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ