ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βίκυ Μαραγκοπούλου: ποια είναι η νέα διευθύντρια της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης

Βίκυ Μαραγκοπούλου: ποια είναι η νέα διευθύντρια της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης

"Η Βίκυ Μαραγκοπούλου διαθέτει πολύχρονη και εις βάθος γνώση των θεμάτων του χορού και της ΚΣΟΤ. Με την διεθνή της εμπειρία κι αναγνώριση θα δόσει νέα ώθηση στη λειτουργία της Σχολής" αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το ΥΠΠΟΑ

H Μαραγκοπούλου είναι η νέα διευθύντρια της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ), με τετραετή θητεία μετά από απόφαση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδίας Κονιόρδου.

Η Βίκυ Μαραγκοπούλου άρχισε τις σπουδές της στον κλασικό χορό στην ηλικία των 7 χρόνων και σύντομα ξεκίνησε την επαγγελματική της σπουδή και σταδιοδρομία κοντά στον Γιάννη Μέτση από την σχολή του οποίου πήρε το δίπλωμα της.

Συνέχισε τις σπουδές της ως χορεύτρια και καθηγήτρια χορού στο Βασιλικό Μπαλέτο του Λονδίνου, όπου παρέμεινε για 7 χρόνια.

Με την επιστροφή της δημιούργησε τη δική της σχολή χορού που λειτούργησε για 17 χρόνια. Δίδαξε στην Κρατική Σχολή Χορού 20 χρόνια και εργάστηκε τρία χρόνια στο Τρίτο Πρόγραμμα όταν διευθυντής ήταν ο Μάνος Χατζιδάκις.

Το 1987 ανέλαβε τη Διεύθυνση του Τομέα Χορού και της Δημοτικής Σχολής Χορού στην Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης της Καλαμάτας (ΔΕΠΑΚ) νυν Φάρις.

Υπήρξε Διευθύντρια στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας από την ίδρυσή του, το 1995, και για 21 χρόνια, έως και το 2015. Ήταν και είναι μέλος σε πολυάριθμες επιτροπές εμπειρογνωμόνων για τον χορό και τον πολιτισμό ευρύτερα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Από το 1997 μέχρι σήμερα είναι η εταίρος, από την Ελλάδα, στο ευρωπαϊκό δίκτυο Aerowaves για την ανάδειξη νέων χορογράφων στην Ευρώπη.

Για το έργο της στο Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας η Γαλλική Κυβέρνηση της απένειμε τον Τίτλο του Ιππότη Γραμμάτων και Τεχνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ