ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών & Scorpions: τυφώνας μέσα στον Ιούλιο σε συναυλία ζωής

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών & Scorpions: τυφώνας μέσα στον Ιούλιο σε συναυλία ζωής

"Επιστρέφουμε στη χώρα της δημοκρατίας" λένε οι Scorpions για το μουσικό πείραμα που φέρνει το συγκρότημα της ροκ στην ίδια σκηνή με το δυναμισμό της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Τις ακουστικές διασκευές του συγκροτήματος των Scorpions υπό τη διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή θα "ανακαλύψουν" όσοι παρευρεθούν σε μια μουσική περιπέτεια της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών που συμμαχεί με τους παλαίμαχους της ροκ σκηνής.

Η μουσική συνάντηση των Scorpions και της ΚΟΑ θα ακολουθήσει το μουσικό αποτύπωμα του Κρίστιαν Κολονόβιτς για τη συναυλία που έδωσαν οι Scorpions με τη Φιλαρμονική του Βερολίνου.

Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών Στέφανος Τσιαλής η συναυλία με τους Scorpions ήταν μία δική του ιδέα καθώς πιστεύει ότι αποτελεί μία γέφυρα μεταξύ της κλασσικής και της ροκ μουσικής, ενώ δήλωσε ότι είναι τιμή του να παίξει στην ίδια σκηνή με τους Scorpions.

Από την πλευρά του ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Κλάους Μάινε δήλωσε ενθουσιασμένος που θα βρεθεί στο Καλλιμάρμαρο τον Ιούλιο. Είπε ακόμα ότι πρόκειται για μία συναυλία ζωής παραπέμποντας στο Once In Α Lifetime, σύνθημα και τίτλος της συναυλίας.

"Το γεγονός ότι η συναυλία θα γίνει σε αυτό το ιστορικό σημείο της Αθήνας, την κάνει μοναδική", τόνισε ο τραγουδιστής. "Έχουμε δώσει πολλές θεαματικές συναυλίες στην Αθήνα, όπως αυτή του Λυκαβηττού. Αυτή όμως δεν θα είναι μια τυπική ροκ συναυλία. Δεν πρόκειται απλά για ένα σόου, αλλά για ένα πολιτιστικό event"

Ενθουσιασμένος δήλωσε και ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Ρούντολφ Σένκερ ο οποίος τόνισε ότι του είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να "ταρακουνήσει το κοινό ως τυφώνας", κάνοντας λογοπαίγνιο με την επιτυχία τους Rock You like a Hurricane".

sc

"Ήρθαμε αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα για να δείξουμε σε όλο τον κόσμο ότι είμαστε εδώ, στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία" και θυμήθηκε τον πατέρα του που ήταν λάτρης της φιλοσοφίας και του δίδαξε τον Πλάτωνα και τον Σωκράτη.

Όπως είπε ο Κλάους Μάινε στα προηγούμενα χρόνια έχουν δώσει πολλές συναυλίες με μεγάλες ορχήστρες του κόσμου όμως σημείωσε ότι "αυτή τη φορά θα έχει κάτι διαφορετικό" καθώς η βραδιά θα ξεκινήσει με διασκευές της μουσικής της μπάντας από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

"Βλέποντας τις μεταμορφώσεις των συνθέσεων μας από τις ορχήστρες διαπιστώνουμε ότι η μουσική μας παρουσιάζεται σε ένα άλλο επίπεδο. Θα ήθελα να κάτσω ανάμεσα στο κοινό να το ακούσω, αλλά θα πρέπει να είμαι στη σκηνή" σχολίασε ο ίδιος υπενθυμίζοντας ότι η μπάντα πλέον διασκεδάζει τρεις γενιές.

"Δεν έχουμε παίξει ποτέ σε ένα τόσο μεγάλο κοινό, που θα αποτελείται από 30.000 ανθρώπους" είπε από την πλευρά του ο Τσιάλης για την πρωτιά της ΚΟΑ.ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ