Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας Νιλ Σάιμον, ένας από τους δημιουργικότερους και δημοφιλέστερους συγγραφείς του Μπρόντγουεϊ που συνδύαζε χιούμορ, δράμα και ενδοσκόπηση σε έργα όπως «Ξυπόλυτοι στο Πάρκο», «Ένα Παράξενο Ζευγάρι», «Το Κορίτσι του Αποχαιρετισμού» και «Lost in Yonkers».

Σύμφωνα με τον επί πολλά χρόνια φίλο του, Μπιλ Έβανς, ο συγγραφέας «έφυγε» από τη ζωή νωρίς σήμερα το πρωί σε νοσοκομείο του Μανχάταν, μετά από επιπλοκές που του προκάλεσε η πνευμονία.

Ο Νιλ Σάιμον έχει βραβευτεί με τέσσερα βραβεία Tonys, ένα Πούλιτζερ και με το βραβείο «Mark Twain».

Ένα νέο έργο του Σάιμον υπήρχε σχεδόν σε κάθε θεατρική σεζόν του Μπρόντγουεϊ από το 1960 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '90. Έγραψε περισσότερα από 40 έργα, αστεία, συγκινητικά και εξαιρετικά δημοφιλή. Ένας κριτικός είχε γράψει ότι ο Νιλ Σάιμον δεν είναι απλώς ένας επιτυχημένος θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος, αλλά θεσμός.

Ο Νιλ Σάιμον τιμήθηκε με το βραβείο του Kennedy Center το 1995 από τον πρόεδρο Μπιλ Κλίντον για την συμβολή του στις τέχνες και την λαϊκή κουλτούρα του 20ου αιώνα.

«Προκαλεί εμάς και τον εαυτό του ποτέ να μην παίρνουμε τους εαυτούς μας πολύ στα σοβαρά. Ευχαριστούμε για το σπίρτο και την σοφία», είχε πει ο Κλίντον στην απονομή του βραβείου.

Διαβάστε επίσης