Πέθανε η Μονσερά Καμπαγιέ
Η ισπανίδα υψίφωνος Μονσεράτ Καμπαγιέ απεβίωσε σε ηλικία 85 ετών στη Βαρκελώνη, ανακοινώθηκε από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.
«Πέθανε τη νύκτα στο νοσοκομείο Sant Pau», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή στο νοσοκομείο αυτό της Βαρκελόνης. Η κηδεία της σοπράνο, η οποία αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στη μητρόπολη της Καταλονίας.
Την είδηση για τον θάνατο της Μονσεράτ Καμπαγιέ μετέδωσε και το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE επικαλούμενο νοσοκομειακές πηγές.
Η María de Montserrat Viviana Concepción Caballé i Folch, όπως ήταν το πλήρες όνομά της, γεννήθηκε στη Βαρκελώνη το 1933.
Αποφοίτησε από το Ωδείο της Βαρκελώνης το 1954 και έκανε το επαγγελματικό ντεμπούτο της το 1956 στην Βασιλεία, στην παράσταση της όπερας Μποέμ του Τζιάκομο Πουτσίνι.
SPONSORED
Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Φθιώτιδα και Φάρσαλα - Έγκαιρη η επέμβαση της Πυροσβεστικής
18:33
Ηγουμενίτσα: Χειροπέδες για 110 κιλά κάνναβης σε 43χρονο Τούρκο
18:22
Αίσιο τέλος για 29χρονη που τραυματίστηκε σε πεζοπορία στη Φωκίδα
18:12
Εικόνες καταστροφής από τους τρεις σεισμούς στην Εύβοια - Συνεχίζονται οι καταγραφές ζημιών
18:00