ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τώρα μπορείς εσύ να σχεδιάσεις το λογότυπο των Ολυμπιακών του Τόκιο

Τώρα μπορείς εσύ να σχεδιάσεις το λογότυπο των Ολυμπιακών του Τόκιο
Το έμβλημα που έγινε πέτρα σκανδάλου και καταργήθηκε μετά από τη διεθνή καρακραυγή της σχεδιαστικής, και όχι μόνο, κοινότητας για την ομοιότητα του με το λογότυπο του θεάτρου της Λιέγης.

Ακόμη ένα φάουλ ή μια τολμηρή κίνηση; Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο του 2020 συνεχίζουν το σίριαλ της λογοτύπησης ενός εμβληματικού αθλητικού γεγονότος με αμφίβολες κινήσεις.

Χωρίς να έχει περάσει αρκετός καιρός από την κατάργηση του logo που είχε επιλεχθεί μετά την κατακραυγή για την ομοιότητα του με το λογότυπο του θεάτρου της Λιέγης οι διοργανωτές του Τόκιο 2020 ανακοίνωσαν ανοιχτό διαγωνισμό σχεδιασμού.

Στο διαγωνισμό αυτό έχει δικαίωμα συμμετοχής όποιος το επιθυμεί (ασχέτως γνώσεων ή επαγγελματικής κατάρτισης) αρκεί να είναι Ιάπωνας πολίτης ή μόνιμος κάτοικος Ιαπωνίας ή να είναι μέλος μιας ομάδας έως και 10 ατόμων που θέλουν να συμμετέχουν με την προϋπόθεση ένας από αυτούς να πληρεί τις προηγούμενες προϋποθέσεις.

Η σχεδιαστική κοινότητα είναι διχασμένη απέναντι σε αυτή την πρωτοβουλία. Κάποιοι λένε ότι πρόκειται για μια συμβολική τιμωρία μετά το ατόπημα του Kenjiro Sano, άλλοι ότι είναι μια κίνηση σε μία open source λογική. Όπως και να έχει ο χρόνος ήδη μετράει αντίστροφα. Η αποστολή των συμμετοχών ξεκινάει στις 24 Νοεμβρίου και λήγει στις 7 Δεκεμβρίου με το νικητή να ανακοινώνεται την άνοιξη του 2016.

Περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχή εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ