ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

H σοφία του “Λέμι” σε 15 ατάκες

H σοφία του “Λέμι” σε 15 ατάκες
Facebook/ Lemmy Kilmister Motörhead

Το μουσικό περιοδικό Rolling Stone αποφάσισε να τιμήσει την εμβληματική για το heavy metal φιγούρα Ίαν “Λέμι” Kίλμιστερ συγκεντρώνοντας 15 αποφθέγματα του που μας κληροδότησε.

Ο επικεφαλής του βρετανικού συγκροτήματος Motorhead πέθανε σε ηλικία 70 ετών αλλά για πολλούς εκεί έξω θα παραμείνει ο άντρας που έσπασε τα μουσικά είδη σε θρύψαλα και πάντα κρατούσε το μικρόφωνο τοποθετημένο πάνω από το κεφάλι του ώστε να τραγουδά κοιτώντας ψηλά. Αυτή είναι η σοφία του όπως την εξέφρασε 15 φορές.

“Oι άνθρωποι δεν γίνονται καλύτεροι όταν πεθαίνουν,

απλά τους μνημονεύουμε σαν να είναι καλύτεροι. Είναι ένα ψέμα! Οι άνθρωποι είναι πάντα καθίκια, απλά είναι νεκρά καθίκια!” έγραψε στο βιβλίο του White Line Fever.

"To μόνο ενδιαφέρον που βρίσκω στη θρησκεία είναι πόσους ανθρώπους έχει σφαγιάσει” είπε στο Louder Than War.

“H θρησκεία είναι μια ανοησία έτσι και αλλιώς. Δηλαδή έχουμε να κάνουμε με μια παρθένα που μένει έγκυος από ένα φάντασμα! Πιστεύεις ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να σταθεί σε οποιαδήποτε αίθουσα δικαστηρίου για διαζύγιο;” είπε στο Radio Metal.

“Eίναι προφανές ότι η αλήθεια δεν αρέσει στους ανθρώπους αλλά εμένα μου αρέσει. Την λατρεύω γιατί ενοχλεί πολλούς. Εάν τους αποδείξεις ότι λένε ανοησίες ίσως κάποια στιγμή ένας από αυτούς θα πει: ‘Ω, για στάσου μια στιγμή, ήμουν λάθος’. Ζω για αυτές τις στιγμές. Είναι σπάνιες, πίστεψε με” έγραψε στο White Line Fever.

“Καλός φίλος είναι εκείνος ο φίλος που θα σε κρύψει όταν προσπαθείς να γλυτώσεις μετά από φόνο. Πόσους τέτοιους γνωρίζεις;” είπε στην The Independent.

“Δεν καταλαβαίνω όσους πιστεύουν ότι εάν αγνοήσεις κάτι θα εξαφανιστεί. Είναι εντελώς το αντίθετο. Αν αδιαφορήσεις για κάτι, αυτό γιγαντώνεται. Η Ευρώπη αδιαφόρησε για τον Χίτλερ για 20 χρόνια με αποτέλεσμα να σφάξει τόσο κόσμο” είπε στο White Line Fever.

“Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να κουνάς το πέος σου μπροστά σε άλλους όταν το μόνο που θέλουν είναι να κάνουν τα δικά τους” έγραψε στο White Line Fever.

“Ό,τι είναι ευχάριστο σε αυτή τη ζωή, είναι επικίνδυνο” είπε στην The Independent.

“Eαν θες να είσαι ένας απίθανος αστέρας του ροκ, τράβα γίνε. Ο κόσμος δεν θέλει να βλέπει ανθρώπους συνηθισμένους επάνω στη σκηνή, θέλουν να βλέπουν ένα πλάσμα από άλλο πλανήτη” είπε στο Rock and Roll Hall of Fame.

“O κόσμος έχει ξεχάσει ότι το σεξ είναι διασκέδαση. Eίναι ό,τι πιο διασκεδαστικό μπορείς να κάνεις χωρίς να γελάς. Ο κόσμος έχει λησμονήσει αυτή την αλήθεια και μιλάω σοβαρά. AIDS, μπορείς να κολλήσεις βλεννόρροια από στοματικό σεξ. Ε και; Αυτό είναι το ρίσκο που πρέπει να πάρεις. Αν είναι να κάνεις σεξ κάντο και απόλαυσε το” είπε στο Rolling Stone.

“Kάποτε ένα περιοδικό στην Αγγλία ισχυρίστηκε ότι έκανα σεξ με 2.000 γυναίκες αλλά δεν είχε συμβεί κάτι τέτοιο. Ήταν μόλις 1.000” είπε στο Spin.

“Οι άνθρωποι ξεσκίζουν ο ένας τον άλλον από πάντα. Τίποτα δε σκοτώνει μια σχέση όσο η δέσμευση” είπε στο Spin.

“Δεν μετανιώνω. Οι μετάνοιες δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Είναι πάντα αργά όταν μετανιώνεις” είπε στο Classic Rock.

“Τα νέα παιδιά είναι δειλά” είπε το 1988 σε συνέντευξη του στον David L. Wilson.

“O θάνατος είναι κάτι αναπόφευκτο, έτσι δεν είναι; Αυτό είναι κάτι που συνειδητοποιείς όσο μεγαλώνεις. Δεν με απασχολεί. Είμαι έτοιμος για αυτόν. Όταν πεθάνω θέλω να πεθάνω κάνοντας αυτό που ξέρω να κάνω καλά. Αν πεθάνω αύριο δεν θα παραπονεθώ. Πέρασα καλά” είπε στο Classic Rock.

Τέλος ο Λέμι θα προτιμούσε να ασχοληθείς με αυτό το heavy metal πάντα παρά να τον πενθείς. Σίγουρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ