ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γαβράς: «Μέρος του ελληνικού Τύπου με προσβάλλει με τον χειρότερο τρόπο»

Γαβράς: «Μέρος του ελληνικού Τύπου με προσβάλλει με τον χειρότερο τρόπο»
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Ένα μέρος του ελληνικού Τύπου με προσβάλει με τον χειρότερο τρόπο», δήλωσε o σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, απαντώντας στα δημοσιεύματα για την υπαγωγή της κινηματογραφικής ταινίας του στις προβλέψεις του νόμου για την ενίσχυση των οπτικοακουστικών παραγωγών που επιλέγουν την Ελλάδα για τα γυρίσματά τους. 

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη και αφηγείται «την ιστορία μιας χώρας και του λαού της, παγιδευμένων σε ένα δίκτυο εξουσίας», σύμφωνα με τον κ. Γαβρά.

Ο Έλληνας σκηνοθέτης, ο οποίος έχει βραβευθεί με ταινίες του στα Φεστιβάλ Καννών και Βερολίνου και έχει αποσπάσει βραβεία Όσκαρ, BAFTA και César δήλωσε:

«Κάνω ταινίες εδώ και πενήντα χρόνια. Έχω κριθεί τόσο εγώ όσο και οι ταινίες μου με τον χειρότερο αλλά και με τον καλύτερο τρόπο. Ποτέ όμως δεν γράφτηκε ότι χρηματοδοτήθηκα από μια κυβέρνηση για να προωθήσω την πολιτική της ή τα σχέδια της. Συνέβη αυτό στην Ελλάδα όπου ήρθα να γυρίσω ταινία για πρώτη φορά. Ένα μέρος του τύπου της χώρας από την οποία κατάγομαι με προσβάλει με τον χειρότερο τρόπο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ