ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δημοπρατούνται αντικείμενα ιστορικής αξίας της οικογένειας των Κένεντι

Δημοπρατούνται αντικείμενα ιστορικής αξίας της οικογένειας των Κένεντι
PA/ Leslie Hindman

153 έπιπλα και αντικείμενα από την κατοικία των Kένεντι στο Palm Beach αναζητούν τον επόμενο ιδιοκτήτη τους σε μια ακόμη ιστορική δημοπρασία από τον οίκο Leslie Hindman Auctioneers.

Η κατοικία που έμεινε γνωστή και ως Λευκός Οίκος του Χειμώνα είναι το μέρος όπου ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι έγραψε το βιβλίο του Profiles In Courage και έζησε τα χρόνια που τον προετοίμασαν για να γίνει ένας εμβληματικός Αμερικανός πολιτικός που κανένα σκάνδαλο δεν μπόρεσε να του στερήσει την ηγετική φυσιογνωμία και γοητεία του.

Τα υπάρχοντα έχουν περάσει στην ιδιοκτησία της οικογένειας του Τζον Καστλ ο οποίος και απέκτησε την κατοικία το 1995 και αποφάσισε να διαθέσει μέρος από τις πολλές μνήμες της. "Εδώ σχεδίασε την πολιτική στρατηγική του, σε αυτό το ιστορικό σπίτι ο JFK έγραψε το βραβευμένο με Pulitzer βιβλίο του" σχολίασε στην Boston Daily ο ιστορικός και συγγραφέας Ουίλιαμ Ντόιλ.

Στη χαρακτηριστική είσοδο του του Χειμερινού Λευκού Οίκου ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι έδωσε πληθώρα συνεντεύξεων σε εκπροσώπους του τύπου και η επίπλωση της έχει απαθανατιστεί σε μυριάδες φωτογραφίες της οικογένειας του Κάμελοτ.

Η δημοπρασία του οίκου Leslie Hindman Auctioneers αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον συλλεκτών από όλο τον κόσμο που θα διεκδικήσουν ένα κομμάτι της Αμερικανικής ιστορίας καθώς τα περισσότερα αντικείμενα κουβαλάνε επάνω τους την πατίνα της Πρώτης Οικογένειας της Αμερικής.

Το Κάμελοτ είναι ένα βασίλειο που θέλησαν πολλοί και αυτή η δημοπρασία είναι μια ευκαιρία να το αποκτήσουν με κομμάτια όπως καθρέφτες, καναπέδες και καρέκλες όπου ο JFK καθόταν κρατώντας στην αγκαλιά του τους απογόνους του. Ανάμεσα σε αυτά και το οικογενειακό πορτρέτο τους από την πρώτη Κυριακή του Πάσχα που πέρασε μετά την προεδρική του ορκωμοσία.

"Αυτή η συλλογή είναι ένας ένας ιστορικά ανεκτίμητος θησαυρός" σχολίασε ο Ντόιλ για το διαχρονικά ευπώλητο Κάμελοτ.

Διαβάστε και αυτά

Το απαγορευμένο ροζ ταγέρ της Τζάκι Κένεντι

Μυστήριο με τη δεύτερη ταινία που καταγράφει τη δολοφονία του Κένεντι

Η Νάταλι Πόρτμαν είναι η Τζάκι Κένεντι στα χειρότερα της

Θάτσερ εναντίον Θάτσερ. Mαίνεται ο πόλεμος των παιδιών της Σιδηράς Κυρίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ