ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αναβάλλεται το 6ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο με θέμα «Ελληνική γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ»

Αναβάλλεται το 6ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο με θέμα «Ελληνική γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ»

Αναβάλλετεαι το 6ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο με θέμα «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ», που επρόκειτο να διοργανώσει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με τη συμμετοχή του Κύκλου Ακαδημαϊκών της Βοστώνης και της Ελληνοκαναδικής Ένωσης Πανεπιστημιακών του Οντάριο, στην Κωνσταντινούπολη και συγκεκριμένα στη Μεγάλη του Γένους Σχολή, από 2-6 Μαΐου 2020.

Σε ανακοίνωσή της, η Οργανωτική Επιροπή επικαλείται για την αναβολή την επικρατούσα κατάσταση. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Επιτροπής αναφέρει:

«Η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ», αφού εξέτασε με περίσκεψη και υπευθυνότητα τη διαμορφωνόμενη κατάσταση, μετά την εκδήλωση του κορωνοϊού, ανακοινώνει μετά λύπης, ότι η κεντρική δράση του ΔΘΠ η οποία προγραμματιζόταν να πραγματοποιηθεί στη Μεγάλη του Γένους Σχολή στην Κωνσταντινούπολη από 2-6 Μαΐου 2020, αναβάλλεται. Το σημαντικότερο διακύβευμα είναι η υγεία και η ασφάλεια των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα.

»Η συγκεκριμένη, γενναία και δυσάρεστη για όλους μας, επιλογή ανακοινώνεται πολύ έγκαιρα για τον πρόσθετο λόγο της διασφάλισης της επιστροφής των χρημάτων που κατέβαλαν σε ταξιδιωτικό πρακτορείο οι εγγεγραμμένοι σπουδαστές μας, για την αεροπορική μετάβαση και διαμονή τους στην Τουρκία. Αποφασίζεται επίσης η επιστροφή των διδάκτρων που κατέθεσαν για την εγγραφή τους στο πρόγραμμα σε λογαριασμό της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

»Αναφορικά με την περιφερειακή δράση των αποφοίτων του ΔΘΠ «Το Μικρό Θερινό» η οποία προγραμματίζεται για τις 10-13 Ιουλίου 2020 στο Μπούρτζι της Σκιάθου, θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις το προσεχές διάστημα.

»H Οργανωτική Επιτροπή και η Επιστημονική Υπεύθυνη του έργου κ. Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τους εκατοντάδες ενδιαφερόμενους να εγγραφούν, καθώς και όσους έγιναν δεκτοί στο πρόγραμμα για τη σφοδρή επιθυμία τους να γίνουν μέλη της μεγάλης οικογένειας του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ». Επίσης, θερμές ευχαριστίες εκφράζονται προς τους συμμετέχοντες διεθνείς φορείς, και τους διακεκριμένους εισηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ακαδημαϊκούς και διανοούμενους, καλλιτέχνες και δημοσιογράφους, για την συγκινητική διαθεσιμότητα και συγκλονιστική υποστήριξη του θεσμού.

»Αμέσως μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα ανακοινωθεί νέα διοργάνωση, αντίστοιχα υψηλών ακαδημαϊκών προδιαγραφών και διεθνούς εμβέλειας».

Χορηγός επικοινωνίας του 6ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστήμιο με τίτλο «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ» είναι το CNN Greece.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ