ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή καλεί τα παιδιά να δημιουργήσουν έργα τέχνης στο σπίτι

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή καλεί τα παιδιά να δημιουργήσουν έργα τέχνης στο σπίτι
goulandris.gr

«Δημιουργούμε από το σπίτι!»: To Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή προσκαλεί παιδιά και εφήβους έως 15 ετών να εμπνευστούν από τα αγαπημένα τους αντικείμενα και να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα από το σπίτι.

«Μην περιοριστείς σε τεχνικές και υλικά! Εκφράσου ελεύθερα με ό,τι υλικά διαθέτεις στο σπίτι, εμπνεύσου από τα αγαπημένα σου αντικείμενα και μοιράσου μαζί μας τις δημιουργίες σου (ζωγραφιές, κατασκευές, γλυπτά)» συμβουλεύουν οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος τους νέους φιλόδοξους καλλιτέχνες και προσθέτει:

«Μπορείς εάν θέλεις να εξερευνήσεις μερικά από τα έργα της Συλλογή μας online, στο goulandris.gr, όπου θα συναντήσεις καλλιτέχνες οι οποίοι επίσης άντλησαν έμπνευση από τα αγαπημένα τους αντικείμενα. Όπως ο Vincent Van Gogh στη Νεκρή φύση με καφετιέρα, που με τόση αγάπη ζωγραφίζει ορισμένα από τα λιγοστά του υπάρχοντα. Άλλοι επιλέγουν να φτιάξουν μόνοι τους τα προσωπικά τους αντικείμενα, όπως ο Paul Gauguin σμιλεύει και φιλοτεχνεί το Σκαλιστό μπαστούνι. Ενώ ο Edgar Degas αποτελεί άλλο ένα ιδιοφυές παράδειγμα, που για προσωπική του ευχαρίστηση και με οδηγό την παρατήρηση μετατρέπει σε γλυπτά τα αγαπημένα του θέματα για να τους δώσει ζωή - ένα από αυτά είναι και το Άλογο στην ποτίστρα».

Τα έργα των παιδιών θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος και μόλις το Μουσείο ανοίξει και πάλι για το κοινό, 25 ζωγραφικά έργα και 5 κατασκευές που θα επιλέξει τριμελής επιτροπή, υπό την επίβλεψη της Υπεύθυνης της Συλλογής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, θα εκτεθούν στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου.

Όροι συμμετοχής

Αφού ολοκληρώσετε τα έργα σας, μπορείτε να τα σκανάρετε ή να τα φωτογραφίσετε και να μας τα στείλετε στο education@goulandris.gr με το ονοματεπώνυμό σας, τον τίτλο του έργου και την ηλικία σας, καθώς και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

Σε περίπτωση που εμπνευστήκατε από κάποιο έργο της Συλλογής του Μουσείου, μπορείτε να αναφέρετε επίσης τον τίτλο του έργου και τον δημιουργό του (δεν είναι όμως απαραίτητη προϋπόθεση).

Επίσης, τα έργα, έως δύο στον αριθμό ανά συμμετέχοντα, μπορείτε να τα στείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Οργανισμού έως τις 09/05/2020. Τα ζωγραφικά έργα δεν πρέπει να ξεπερνούν σε διαστάσεις τα 39 Χ 50 εκ. ενώ οι κατασκευές και τα γλυπτά να μην ξεπερνούν σε διαστάσεις τα 40 Χ 40 Χ 40 εκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ