ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ανοίγει ξανά το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης μετά από 5 μήνες

ΗΠΑ: Ανοίγει ξανά το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης μετά από 5 μήνες
ΑΡ Photo

Μετά το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης (MET) στη Νέα Υόρκη και το μουσείο Γουίτνεϊ, ήρθε η σειρά και του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης (ΜοΜΑ) να ανακοινώσει ότι ανοίγει και πάλι για το κοινό από τις 27 Αυγούστου.

Αυτό αποτελεί μία ακόμη ένδειξη ότι η μεγαλούπολη των ΗΠΑ επιστρέφει σιγά σιγά στους κανονικούς της ρυθμούς μετά από πέντε μήνες παράλυσης λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.

Σε ανακοίνωσή του, το MoMΑ το οποίο είχε κλείσει για τέσσερις μήνες και το 2019 για ανακαίνιση, αναφέρει ότι θα είναι ανοικτό μόνο για όσους έχουν κάνει διαδικτυακή κράτηση, κάθε Παρασκευή από τις 21 Αυγούστου και μετά και για προγραμματισμένες επισκέψεις από τις 27 του μήνα.

Τον πρώτο μήνα η είσοδος στο μουσείο θα είναι δωρεάν, ενώ θα τηρηθούν οι κανόνες λειτουργίας που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο κυβερνήτης, Άντριου Κουόμο, για όλα τα μουσεία και τις γκαλερί της πολιτείας.

Την προηγούμενη Παρασκευή ο Κουόμο διευκρίνισε ότι από τις 24 Αυγούστου μπορούν να επαναλειτουργήσουν μουσεία και γκαλερί στην πολιτεία αυτή, όμως μόνο στο 25% της χωρητικότητάς τους.

Το Met και το Γουίτνεϊ έχουν ανακοινώσει ότι θα ανοίξουν ξανά τις πόρτες τους για το κοινό στις 29 Αυγούστου και τις 3 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει υιοθετήσει μια στρατηγική σταδιακού ανοίγματος μετά το lockdown που επιβλήθηκε στην πόλη λόγω της επιδημίας covid-19.

Μετά τους περισσότερους από 23.600 νεκρούς που καταγράφηκαν μόνο στην πόλη της Νέας Υόρκης, κυρίως την περίοδο Μαρτίου- Απριλίου, η πολιτεία της Νέας Υόρκης και ο κυβερνήτης της παρουσιάζονται ως υποδείγματα στον έλεγχο της ασθένειας. Χθες, Δευτέρα, το ποσοστό μόλυνσης στην πολιτεία ήταν 0,71%, το χαμηλότερο σε όλες τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Κουόμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ