ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εισήγηση για λειτουργία μόνο των θερινών κινηματογράφων στην Αττική μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου

Εισήγηση για λειτουργία μόνο των θερινών κινηματογράφων στην Αττική μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου
Pixabay

Νέα αυστηρότερα μέτρα για να εμποδιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού στο νομό Αττικής εισηγήθηκε η Επιτροπή Εμπειρογνωμώνων, μετά από λευκή επιταγή που δόθηκε από τον πρωθυπουργό, με τις τελικές αποφάσεις να βρίσκονται στην ευχέρεια της κυβέρνησης.

Το σημαντικότερο απ' όλα τα μέτρα για την Αττική, την περιοχή με το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μαζί με το Νομό Πέλλας, είναι η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, μέτρο που εφαρμόζεται σε αρκετά μέρη του κόσμου.

Επίσης, προτάθηκαν από την Επιτροπή και μια σειρά από μέτρα που περιορίζουν οριζόντια τον κίνδυνο της εξάπλωσης του ιού:

* Η απαγόρευση όλων των δημόσιων θεαμάτων για διάστημα δύο εβδομάδων, όπως θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, συγκεντρώσεις και λοιπές εκδηλώσεις

* Κλείσιμο των κέντρων διασκέδασης

* Κλείσιμο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος με μουσική

* Λειτουργία μόνο των θερινών κινηματογράφων

Αν τελικά αποφασιστεί η λειτουργία μόνο των θερινών κινηματογράφων, αυτό αλλάζει εντελώς το τοπίο, καθώς τα περισσότερα από τα θερινά σινεμά κλείνουν σε λίγες ημέρες (τελευταίες παραστάσεις μέχρι και τις 20 του Σεπτέμβρη).

Παράλληλα αλλάζει εντελώς το τοπίο και για τα κλειστά σινεμά που βρίσκονται ήδη σε λειτουργία, τους υπαλλήλους τους, αλλά και εκδηλώσεις όπως οι Νύχτες Πρεμιέρας αλλά και άλλα μικρότερα φεστιβάλ που έχουν ήδη οργανώσει το πρόγραμμά τους και σε κλειστά σινεμά με τους όρους ασφαλείας που υπάρχουν μέχρι και σήμερα.

Η οδηγία που ίσχυε για τη χρήση μάσκας σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψης σε κλειστό κινηματογράφο λήγει σήμερα, 15 Σεπτεμβρίου και μέσα στην ημέρα αναμένονται νέες οδηγίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ