ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

H νικήτρια του Φεστιβάλ Δράμας σκηνοθετεί το σποτ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

H νικήτρια του Φεστιβάλ Δράμας σκηνοθετεί το σποτ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Τριάντα δευτερόλεπτα μέσα σε ένα ταξί. Αυτό είναι το είναι το σποτ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και του Hellenic Film Commission ενόψει του 61ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που θα αρχίσει την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου.

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ανέθεσε στη Θέλγια Πετράκη, τη νικήτρια του φετινού Φεστιβάλ Δράμας με την ταινία «Bella», να σκηνοθέτησει ένα σποτ για τη νέα εποχή του Κέντρου, μετά την αλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στο σποτ πρωταγωνιστούν ο Χρήστος Στέργιογλου και ο Δημήτρης Μπίτος, στους ρόλους του επιβάτη και του οδηγού ταξί αντίστοιχα.

Η Θέλγια Πετράκη έχει αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο CAL-ARTS των Ηνωμένων Πολιτειών με πτυχίο (BA) στον Κινηματογράφο, και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MA) στο τμήμα Ανθρωπολογίας του πανεπιστημίου UCL (Ηνωμένο Βασίλειο).

Έχει επίσης σκηνοθετήσει τις ταινίες μικρού μήκους: «Pray» (2012) (παίχθηκε στα φεστιβάλ Palm Springs, Uppsala, Austin κ.α.), «Helga Är I Lund» (2016), που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Clermont Ferrand καθώς και το μεσαίου μήκους ντοκιμαντέρ «Εγώ και οι άλλοι» (2015), μια συμπαραγωγή με τη COSMOTE TV.

Η ταινία της, «Bella», πήρε μέρος στο Berlinale Short Film Station 2019 και βραβεύτηκε στην επίσημη πρεμιέρα της στο διεθνές φεστιβάλ Visions du Reel της Ελβετίας με Ειδική Μνεία. Παίχθηκε στο φεστιβάλ του Oberhausen της Γερμανίας όπου τιμήθηκε με το E-Flux Prize και φυσικά στο Φεστιβάλ Δράμας, όπου κέρδισε τον Χρυσό Διόνυσο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ