ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πομπηία: Μετά από δεκαετίες, το Μουσείο της πόλης αναγεννάται

Πομπηία: Μετά από δεκαετίες, το Μουσείο της πόλης αναγεννάται
ΑP Photo

Το παλιό μουσείο της Πομπηίας καταστράφηκε από τους βομβαρδισμούς το 1943. Ξαναφτιάχτηκε το 1948 από τον Αμεντέο Μαϊούρι και ξανάκλεισε μετά το σεισμό του 1980.

Τη Δευτέρα οι αρχές εγκαινίασαν το πλήρως ανακαινισμένο Μουσείο το οποίο περιλαμβάνει μοναδικά ευρήματα.

Το Μουσείο δίνει ξανά στην Πομπηία ένα μόνιμο χώρο έκθεσης των ευρημάτων από την έκρηξη του Βεζούβιου, το 79 μ.χ. Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν σε αυτό τοιχογραφίες και αντικείμενα καθημερινής χρήσης που διατηρήθηκαν στη λάβα που σκέπασε την πόλη.

Το Antiquarium, όπως είναι γνωστό το Μουσείο, άνοιξε για πρώτη φορά το 1873, αλλά καταστράφηκε ολοσχερώς από τους βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ξαναφτιάχτηκε και καταστράφηκε ξανά στο σεισμό του 1980.

Από τότε παρέμεινε κλειστό εκτός από ένα διάστημα το 2016, όταν άνοιξε για μια προσωρινή έκθεση.

Στο Antiquarium εκτίθενται και πολλά αντικείμενα από το παρελθόν της Πομπηίας, πριν γίνει μια σπουδαία Ρωμαϊκή πόλη.

Λόγω των περιορισμών στις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας, επί του παρόντος το Μουσείο μπορούν να επισκεφθούν μόνο οι κάτοικοι της Καμπανίας.

Η Πομπηία, όμως, παραμένει ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στην Ιταλία και όταν επιτραπούν και πάλι τα ταξίδια, το εισιτήριο εισόδου στα ερείπια της πόλης θα περιλαμβάνει και την περιήγηση στο Μουσείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ