ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Shibuya: Ο νεοϋρκέζος καλλιτέχνης που έκανε «πρωτοσέλιδο» τις φωτιές στην Εύβοια

Shibuya: Ο νεοϋρκέζος καλλιτέχνης που έκανε «πρωτοσέλιδο» τις φωτιές στην Εύβοια
INSTAGRAM

Τη φρίκη στην Εύβοια αιχμαλώτισε σε μια από τις δημιουργίες του ο γραφίστας και ιδρυτής του στούντιο Placeholder, Σιμπούγια.

Ενώ η Νέα Υόρκη βρισκόταν σε lockown εξαιτίας του κορωνοϊού ο Σιμπούγια, όταν η άρχισε να απεικονίζει την ανατολή κάθε μέρας στο εξώφυλλο των αντίστοιχων New York Times. Και βοήθησε να καθοριστεί μια στιγμή. Μια στιγμή στην οποία υπήρχε η υπενθύμιση του ουρανού που υπάρχει.

Μια τέτοια συνταρακτική στιγμή απεικόνισε, φτιάχνοντας ένα έργο για την ανατολή στην Εύβοια, ένα κόκκινο πορτοκαλί όπως ήταν το χρώμα του ουρανού από τις φωτιές.

Η εικόνα της Εύβοιας είναι μια υπενθύμιση, για μια άλλη καταστροφή μετά την πανδημία για να ανακαλύψουμε όπως λέει «τη γενναιοδωρία και την ειρήνη».

Την ίδια ώρα, έντονο είναι το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ για την φυσική καταστροφή στην Ελλάδα.

«Η μεσογειακή χώρα βρίσκεται κάτω από ένα από τα χειρότερα κύματα καύσωνα εδώ και δεκαετίες και οι πυροσβέστες συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις πυρκαγιές σε όλη τη χώρα», αναφέρει το CNNi το οποίο το πρωί της Τρίτης είχε το θέμα στην πρώτη του σελίδα.

Αναφερόμενο στο χθεσινό πρωθυπουργικό διάγγελμα το αμερικανικό Μέσο αναφέρει ότι οι περιβαλλοντικές αρχές έχουν προειδοποιήσει ότι η Νότια Ευρώπη, όπου οι ξηρασίες γίνονται πιο συχνές και πιο δριμείς, διατρέχει τον μεγαλύτερο κίνδυνο να βιώσει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην ήπειρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ