ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Άρης Σερβετάλης: Αντιδράσεις για την αποχώρησή του από παράσταση μετά το μπλόκο στους ανεμβολίαστους

Άρης Σερβετάλης: Αντιδράσεις για την αποχώρησή του από παράσταση μετά το μπλόκο στους ανεμβολίαστους
Ο Άρης Σερβετάλης δεν αποδέχτηκε την κυβερνητική απόφαση σύμφωνα με την οποία μόνο οι εμβολιασμένοι θεατές δικαιούνται να εισέρχονται στα θέατρα, με αποτέλεσμα να «κατέβει» η παράσταση που είχε κάνει πρεμιέρα τον περασμένο μήνα.

Πλήθος σχολίων έχει προκαλέσει η απόφαση του ηθοποιού Άρη Σερβετάλη να αποσυρθεί από την θεατρική παράσταση στην οποία πρωταγωνιστούσε, τον «Ρινόκερο» του Ιονέσκο, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει την είσοδο στα θέατρα στους μη εμβολιασμένους.  

Ο Άρης Σερβετάλης, ο οποίος είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια έχει έρθει πολύ κοντά στην Ορθοδοξία, δεν αποδέχτηκε την κυβερνητική απόφαση σύμφωνα με την οποία μόνο οι εμβολιασμένοι θεατές δικαιούνται να εισέρχονται στα θέατρα, με αποτέλεσμα να «κατέβει» η παράσταση που είχε κάνει πρεμιέρα τον περασμένο μήνα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο ηθοποιός είχε συζητήσει με τους παραγωγούς από την στιγμή που άρχισαν να τίθενται σε ισχύ μέτρα, διευκρινίζοντας ότι σε περίπτωση που αποκλειστεί μερίδα πολιτών, εκείνος θα αποχωρήσει. Όταν, αρχικά, ανακοινώθηκε ότι η είσοδος θα γίνεται με rapid test, ο κ. Σερβετάλης είπε στους παραγωγούς ότι ξεκινούν και βλέπουν. Τελικά, η ισχύ των πιο αυστηρών μέτρων, που ξεκίνησαν σήμερα, οδήγησε στην αποχώρηση του ηθοποιού.

Ωστόσο δεν γλίτωσε τα πυρά των συναδέλφων του, οι οποίοι -στην πλειονότητά τους- θεώρησαν επέκριναν την κίνησή του.

Συγκεκριμένα, η ηθοποιός Φαίη Κοκκινοπούλου, με ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, κατέκρινε αυτή την κίνηση και χαρακτήρισε τον Σερβετάλη «ανεμβολίαστο και καλοπληρωμένο».

Την ανάρτηση της Κοκκινοπούλου έκανε repost και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας: «Ο καλός πράγματι ηθοποιός κ. Σερβετάλης δεν θέλει να εμβολιαστεί…οκ. Διαφωνεί με μία Κυβερνητική απόφαση... οκ. Είναι όμως αυτοί λόγοι να αφήνει ανέργους τους συναδέλφους του επειδή δεν περνάει, στη Χώρα, το δικό του; Πραγματικά κρίμα…».

Την αποχώρηση Σερβετάλη σχολίασε και ο πρόεδρος στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας: «Έχω σοκαριστεί με την παραίτηση Σερβετάλη, δεν το περίμενα. Δεν περίμενα ότι κάποιος ηθοποιός θα σταματήσει μια παράσταση, αγνοώντας ότι δουλεύουν κι άλλοι άνθρωποι εκεί», είπε αρχικά. «Το θεωρώ απαράδεκτο. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας άνθρωπος που λέει ότι είναι τόσο μέσα στην πίστη, δεν σκέφτεται ότι οι άλλοι άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά», κατέληξε.

Τη στάση του ηθοποιού επέκρινε και η ηθοποιός και stand up comedian Χρύσα Κατσαρίνη γράφοντας στο Twitter:

Πολλοί ήταν πάντως οι χρήστες που συνεχάρησαν τον ηθοποιό για τη στάση του:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ