ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Άρης Σερβετάλης: Αναζητείται πρωταγωνιστής για τον «Ρινόκερο» στο θέατρο Κιβωτός

Άρης Σερβετάλης: Αναζητείται πρωταγωνιστής για τον «Ρινόκερο» στο θέατρο Κιβωτός
Αίσθηση προκάλεσε η είδηση ότι ο Άρης Σερβετάλης αποφάσισε να αποσυρθεί από την παράσταση «Ρινόκερος» καθώς δεν ήθελε να παίζει μόνο για εμβολιασμένους πολίτες.

Το θέατρο Κιβωτός και ο παραγωγός της παράστασης «Ρινόκερος» Παναγιώτης Γεροδήμος, αναζητούν αντικαταστάτη μετά την αποχώρηση του πρωταγωνιστή Άρη Σερβετάλη.

Ο Άρης Σερβετάλης, ο οποίος είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια έχει έρθει πολύ κοντά στην Ορθοδοξία, αρνούμενος να εφαρμόσει την κυβερνητική απόφαση, σύμφωνα με την οποία μόνο οι εμβολιασμένοι θεατές εισέρχονται στα θέατρα, αποχώρησε από την παράσταση, με αποτέλεσμα να το έργο να «κατέβει» από τη σκηνή.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο ηθοποιός είχε συζητήσει με τους παραγωγούς από την στιγμή που άρχισαν να τίθενται σε ισχύ μέτρα, διευκρινίζοντας ότι σε περίπτωση που αποκλειστεί μερίδα πολιτών, εκείνος θα αποχωρήσει. Όταν, αρχικά, ανακοινώθηκε ότι η είσοδος θα γίνεται με rapid test, ο κ. Σερβετάλης είπε στους παραγωγούς ότι ξεκινούν και βλέπουν. Τελικά, η εφαρμογή πιο αυστηρών μέτρων οδήγησε στην αποχώρηση του ηθοποιού.

Το θέατρο Κιβωτός ήταν από τους λίγους θεατρικούς χώρους της Αθήνας που μέχρι πρότινος λειτουργούσε με μεικτό σύστημα, δηλαδή για εμβολιασμένους και για όσους επιδείκνυαν αρνητικό τεστ. Από τη Δευτέρα όμως, πρώτη μέρα εφαρμογής των νέων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, στα θέατρα επιτρέπεται η είσοδος μόνον εμβολιασμένων ατόμων.

Μετά την εξέλιξη αυτή, το θέατρο Κιβωτός και ο παραγωγός ψάχνουν -σύμφωνα με την Καθημερινή- για αντικαταστάτη του Άρη Σερβετάλ, προκειμένου η υπόλοιπη ομάδα ηθοποιών, τεχνικών και συντελεστών, να μην μείνει ξαφνικά χωρίς δουλειά.

Αντιδράσεις στον καλλιτεχνικό κόσμο

Ο Άρης Σερβετάλης δεν γλίτωσε τα πυρά των συναδέλφων του, οι οποίοι -στην πλειονότητά τους- θεώρησαν επέκριναν την κίνησή του.

Συγκεκριμένα, η ηθοποιός Φαίη Κοκκινοπούλου, με ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, κατέκρινε αυτή την κίνηση και χαρακτήρισε τον Σερβετάλη «ανεμβολίαστο και καλοπληρωμένο».

Την ανάρτηση της Κοκκινοπούλου έκανε repost και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας: «Ο καλός πράγματι ηθοποιός κ. Σερβετάλης δεν θέλει να εμβολιαστεί…οκ. Διαφωνεί με μία Κυβερνητική απόφαση... οκ. Είναι όμως αυτοί λόγοι να αφήνει ανέργους τους συναδέλφους του επειδή δεν περνάει, στη Χώρα, το δικό του; Πραγματικά κρίμα…».

Την αποχώρηση Σερβετάλη σχολίασε και ο πρόεδρος στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας: «Έχω σοκαριστεί με την παραίτηση Σερβετάλη, δεν το περίμενα. Δεν περίμενα ότι κάποιος ηθοποιός θα σταματήσει μια παράσταση, αγνοώντας ότι δουλεύουν κι άλλοι άνθρωποι εκεί», είπε αρχικά. «Το θεωρώ απαράδεκτο. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας άνθρωπος που λέει ότι είναι τόσο μέσα στην πίστη, δεν σκέφτεται ότι οι άλλοι άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά», κατέληξε.

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος με ανάρτησή του στο Facebook επικρίνει τον Άρη Σερβετάλη για την αποχώρησή του από την παράσταση, χωρίς να τον κατονομάζει. Συγκεκριμένα ο γνωστός ηθοποιός σε ένα κόκκινο πλαίσιο με ρινόκερους υπογραμμίζει ότι «ηΗ υποκριτική και η υποκρισία δεν αλληλοαποκλείονται».

Τη στάση του ηθοποιού επέκρινε και η ηθοποιός και stand up comedian Χρύσα Κατσαρίνη γράφοντας στο Twitter:

Πολλοί ήταν πάντως οι χρήστες που συνεχάρησαν τον ηθοποιό για τη στάση του:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ