ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή: Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για όλη την οικογένεια

Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή: Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για όλη την οικογένεια

Το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στις φετινές εορταστικές του εκδηλώσεις.

Την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 14:00, οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους μπορούν να συμμετέχουν σε πρωτότυπα δημιουργικά εργαστήρια και να φτιάξουν τις δικές τους Χριστουγεννιάτικες κατασκευές.

Την τελευταία εβδομάδα του χρόνου, από τις 27 έως και τις 31 Δεκεμβρίου, στο Christmas Camp με τίτλο «Ενώ η Γη κοιμάται…», τα παιδιά ηλικίας 6-10 ετών θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με διαφορετικές τεχνικές που έχουν χρησιμοποιήσει οι σημαντικότεροι καλλιτέχνες και να πειραματιστούν με αυτές.

«Γονείς και παιδιά γιορτάζουν στο Μουσείο!»

Δημιουργικά εργαστήρια για όλη την οικογένεια.

Τι συμβαίνει όταν αντί για χρώματα χρησιμοποιείς ένα ψαλίδι για να ζωγραφίσεις;
Έχεις αναρωτηθεί πόσες τελείες χωράνε στη ζωγραφική σου;
Με ποιους τρόπους το χαρτί μπορεί να μετατραπεί σε τρισδιάστατο έργο τέχνης;

Την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021, από τις 10.00 έως τις 14.00, τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους δίνουν ένα ιδιαίτερο ραντεβού με τον Henri Matisse και τον Roy Lichtenstein στο Παιδικό Εργαστήριο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή.



Αντλώντας έμπνευση από το έργο των δυο μεγάλων καλλιτεχνών, μικροί και μεγάλοι θα φτιάξουν τις δικές τους πρωτότυπες Χριστουγεννιάτικες κατασκευές, χρησιμοποιώντας χαρτιά, ψαλίδια και πολλά χρώματα.

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου, 10.00 – 14.00
Για οικογένειες με παιδιά από 5+

Κόστος Συμμετοχής: 5€ ανά παιδί (η είσοδος για τους ενήλικες είναι δωρεάν)
Χώρος διεξαγωγής: Παιδικό Εργαστήριο

Η αγορά των εισιτηρίων θα γίνεται αποκλειστικά στην υποδοχή του Μουσείου την ημέρα διεξαγωγής των εργαστηρίων.

Τα παιδιά καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης θα πρέπει να συνοδεύονται από έναν κηδεμόνα.

«Ενώ η Γη κοιμάται...»

Christmas Camp για παιδιά 6-10 ετών

Από τις 27 έως και τις 31 Δεκεμβρίου, στο Christmas Camp του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή τα παιδιά ηλικίας 6-10 ετών θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το έργο σημαντικών καλλιτεχνών, να εξοικειωθούν με καλλιτεχνικά κινήματα και να πειραματιστούν με τεχνικές που έχουν χρησιμοποιήσει οι μεγαλύτεροι ζωγράφοι και γλύπτες.

Μέσα από διαδραστικές ξεναγήσεις, ομαδικά παιχνίδια, χριστουγεννιάτικες κατασκευές και δημιουργικά εργαστήρια, τα παιδιά θα παρατηρήσουν, θα συζητήσουν και τελικά θα βρεθούν στη θέση του καλλιτέχνη. Οι ιστορίες, τα χρώματα, τα σχήματα, τα υλικά και οι ήχοι που κρύβονται στη μοναδική Συλλογή του Βασίλη και της Ελίζας Γουλανδρή, θα δώσουν σε κάθε παιδί την ευκαιρία να πειραματιστεί και να δημιουργήσει το δικό του, χειροποίητο art book.

Στις 31 Δεκεμβρίου, την τελευταία ημέρα του Camp, θα υποδεχθούμε τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους στην πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα, μπροστά από το Ίδρυμα, με κάλαντα, Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ένα πρωτότυπο ηχητικό performance.

27-31 Δεκεμβρίου 2021, 10.00-14.00
Για παιδιά από 6 έως 10 ετών

Κόστος συμμετοχής: 170€ | Για Kid και Family Members: 136€
Στο κόστος συμμετοχής περιλαμβάνεται lunch box
Απαραίτητη η ηλεκτρονική προκράτηση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ