ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου: Πλήθος εκδηλώσεων για τη σημασία της λογοτεχνίας στις 23 Απριλίου

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου: Πλήθος εκδηλώσεων για τη σημασία της λογοτεχνίας στις 23 Απριλίου

Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από τη ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο Iσπανός συγγραφέας του Δον Κιχώτη Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο Άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου και αυτή η γιορτή του πνεύματος φέτος γιορτάζεται και στην Ελλάδα.

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 400 χρόνων από το θάνατο του Βρετανού δραματουργού, η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, με τη συνεργασία της Εταιρείας Συγγραφέων και του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ - Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, φιλοδοξεί να καθιερώσει και στην Ελλάδα την 23η Απριλίου ως Ημέρα Βιβλίου. Με κεντρικό μήνυμα «διαβάζω & αλλάζω», ξεκινώντας από την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) και με κορύφωση την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, σειρά από εκδηλώσεις θα υπενθυμίσουν τη σημασία του βιβλίου στη ζωή μας.

“Φιλοδοξία μας είναι αυτός ο εορτασμός να καθιερωθεί και να αποτελέσει εφαλτήριο για νέες ενέργειες και ευκαιρίες ανάδειξης της ανάγνωσης, να λειτουργήσει ως ένα μοναδικό όχημα μάθησης, ψυχαγωγίας και προσωπικής προόδου, μέσα από το οποίο θα προωθηθεί η τόσο αναγκαία υπόθεση της παιδείας και του πολιτισμού, που παραγνωρίζονται στις μέρες μας όσο ποτέ άλλοτε” γράφουν σε σχετική τους ανακοίνωση και στην ειδική ιστοσελίδα ανακοινώνονται οι εκδηλώσεις της Εταιρείας Συγγραφέων, των εκδοτών, των βιβλιοπωλείων και των βιβλιοθηκών που συμμετέχουν στην ενέργεια αυτή.

Τα Public στη μεγάλη γιορτή του πνεύματος

Το μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο δεν θα μπορούσε να μην υποδεχθεί την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, το Σάββατο 23 Απριλίου με τον τρόπο που της αρμόζει. Με οικοδεσπότη τον Μάκη Προβατά και αγαπημένους Έλληνες συγγραφείς να πλαισιώνουν τη γιορτή, από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 6 το απόγευμα, τα Public Συντάγματος στήνουν τη δική τους γιορτή.

Η συζήτηση θα ξεκινήσει με τον δημοσιογράφο και τους καλεσμένους του Χρήστο Χωμενίδη και Γιάννη Μπασκόζο. Στη συνέχεια στη συζήτηση θα προστεθούν πλειάδα από εκπροσώπους της λογοτεχνικής φατρίας της χώρας όπως οι: Βασίλης Αλεξάκης, Χάρης Βλαβιανός, Αγαθή Δημητρούκα, Άλκη Ζέη, Δήμητρα Κολιάκου, Αύγουστος Κορτώ, Ηλίας Μαγκλίνης, Γιώργος Μαυρογορδάτος, Αμάντα Μιχαλοπούλου, Μαρίζα Ντεκάστρο, Γιάννης Ξανθούλης, Δημοσθένης Παπαμάρκος, Βαγγέλης Ραπτόπουλος, Αλέξης Σταμάτης, Άρης Σφακιανάκης, Έρση Σωτηροπούλου, Σώτη Τριανταφύλλου.

Το Public υπόσχεται ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι σε αυτό το ραντεβού για τις σελίδες που γράφουν τις ζωές των άλλων που γίνονται δικές μας.

Επιπλέον, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου τα Public προσφέρουν ακόμη μία έκπληξη για τους επισκέπτες τους καθώς, μόνο το Σάββατο, 23 Απριλίου, με αγορές τριών παιδικών βιβλίων παίρνετε ακόμη ένα δώρο!

1200X630 FB pagkosmia mera vivliou

ΔΗΜΟΦΙΛΗ