ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος: Μία σύγχρονη ιστορία σεξουαλικής κακοποίησης επί σκηνής

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος: Μία σύγχρονη ιστορία σεξουαλικής κακοποίησης επί σκηνής
ΚΘΒΕ

Το θέμα της έμφυλης βίας και την προσπάθεια αποσιώπησης και αντιμετώπισής της θίγει η νέα παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος «Ο εφιάλτης του κυρίου Κάκου» του Γρηγόρη Μήτα, ο οποίος υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία.

Η παράσταση που κάνει πρεμιέρα στις 14 Ιανουαρίου 2022 στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών, επιχειρεί να «φωτίσει» την αθέατη πλευρά ενός κοινωνικού φαινομένου που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Το έργο διαδραματίζεται στη διάρκεια μιας οντισιόν του Μάκι Κάκου, ενός επηρμένου, σνομπ, διαστροφικού δυνάστη που εξαπατά και κακοποιεί με πρόσχημα την Τέχνη.

Η ιστορία ξεδιπλώνεται σε έξι σκηνές, στο «στρατηγείο- στούντιο» του σκηνοθέτη κυρίου Κάκου- μια ιδιότυπη «φυλακή» δημιούργημα του αρρωστημένου ψυχισμού του.

«Είναι μία σύγχρονη ιστορία σεξουαλικής κακοποίησης, οδυνηρά επίκαιρης που όλοι πρέπει να έχουμε το θάρρος να την παραδεχτούμε. Το έργο ξεκίνησε σαν μια εσωτερική ανάγκη αναζήτησης της αλήθειας που την οφείλουμε στα κακοποιημένα άτομα. Μακάρι αυτό να αποτελέσει αφορμή για συζήτηση για μια ισότιμη συνύπαρξη», αναφέρει μεταξύ άλλων στο σκηνοθετικό σημείωμα ο Γρηγόρης Μήτας, ο οποίος έχει επιμεληθεί και τα κοστούμια και τη μουσική.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Χαρίσης (Μάκι Κάκος), Kορίνα Αθανασούλα (ηθοποιός), Ελευθερία Τέτουλα (Μαρία), Χριστίνα Μαγκάκη (Βάλια).

Στην αρχή της παράστασης ακούγονται με σειρά εμφάνισης, οι ηθοποιοί: Νατάσσα Δαλιάκα, Κλειώ Δανάη Οθωναίου, Μαριάννα Αβραμάκη, Μαριάννα Πουρέγκα.

Η παράσταση είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 16 ετών.

Οι σκηνές του ΚΘΒΕ λειτουργούν ως covid free χώροι για θεατές που έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19 ή έχουν νοσήσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ