ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η επίδραση του πολέμου στην τέχνη: Θεματικές ξεναγήσεις στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Η επίδραση του πολέμου στην τέχνη: Θεματικές ξεναγήσεις στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή
Igor Mitoraj, Luci di Nara, 1992 Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Πώς ο πόλεμος και η τέχνη επηρέασαν την καλλιτεχνική δημιουργία κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα; Με ποιόν τρόπο η τέχνη βοήθησε τους καλλιτέχνες να ξορκίσουν τις τραυματικές εμπειρίες του πολέμου;

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή μάς δίνει την ευκαιρία, για περιορισμένο χρονικό διάστημα, να γνωρίσεουμε το έργο καλλιτεχνών που επηρεάστηκαν από πολέμους και διωγμούς, μέσα από τη νέα σειρά θεματικών ξεναγήσεων με τίτλο «Ειρήνη και Πόλεμος», από τις 8 Απριλίου έως και τις 28 Μαΐου.

Στις ξεναγήσεις παρουσιάζονται οι ιδιαίτερες ιστορίες καλλιτεχνών που στιγματίστηκαν από τη δίνη του πολέμου, όπως αυτές αποτυπώνονται σε επιλεγμένα έργα της μόνιμης Συλλογής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή.

Μέσα από το έργο καλλιτεχνών που υπηρέτησαν ως στρατιώτες όπως ο George Braque και ο Fernand Leger ή καλλιτεχνών που διώχθηκαν όπως ο Wassily Kandinsky και ο Paul Klee, ξεδιπλώνεται ο αντίκτυπος που είχαν οι πόλεμοι και οι κοινωνικοπολιτικές αναταραχές του 20ου αιώνα στον χώρο της τέχνης, μέχρι και τη δεκαετία του 1990.

Info

Ειρήνη και Πόλεμος
Θεματικές ξεναγήσεις στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Από 8 Απριλίου έως και 28 Μαΐου 2022
Παρασκευή 18:30-19:30 - Σάββατο 16:00-17:00

Κόστος συμμετοχής:
Γενική είσοδος με ξενάγηση: 12€
Μειωμένο εισιτήριο με ξενάγηση: 10€
Ελεύθερη είσοδος με ξενάγηση: 4€

Η συμμετοχή για B&E Members είναι δωρεάν.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στις ξεναγήσεις προτείνεται να βρίσκονται στον χώρο του μουσείου 15’ πριν την έναρξη της περιήγησης.

* Για τη συμμετοχή στις ξεναγήσεις, είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης. Τα παιδιά 4 έως 17 ετών δύνανται, εναλλακτικά, να προσκομίσουν αρνητικό self-test.

** Η χρήση μη ιατρικής μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους παραμένει υποχρεωτική για όλους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ