ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θεσσαλία: Νεότερο μνημείο του υπουργείου Πολιτισμού η Οικονόμειος Σχολή Τσαριτσάνης

Θεσσαλία: Νεότερο μνημείο του υπουργείου Πολιτισμού η Οικονόμειος Σχολή Τσαριτσάνης
Η Οικονόμειος Σχολή στη Θεσσαλία wikipedia

Ως Νεώτερο Μνημείο του υπουργείου Πολιτισμού χαρακτηρίστηκε η Οικονόμειος Σχολή στη Θεσσαλία με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την UNESCO Λάρισας αυτό έγινε εφικτό μετά από προσωπική φροντίδα του γραφείου του πρωθυπουργού διαμέσου του διευθυντή του, Γρηγόρη Δημητριάδη σε συνεργασία με την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Aς σημειωθεί ότι το προσεχές Σάββατο, 4 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί πολιτιστική εκδήλωση όπου θα ανακοινωθεί η πρόθεση Ανακήρυξης και Ένταξης της Οικονομείου Σχολής και του Αρχοντικού Σβάρτς στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Ακολούθως θα προετοιμαστούν οι φάκελοι υποψηφιότητας των δύο μνημείων για να χαρακτηριστούν ως Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η εκδήλωση θα γίνει σε συνεργασία του Ομίλου για την UNESCO Λάρισας με το υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, τον Δήμο Ελασσόνας, τον Δήμο Λαρισαίων, τον Δήμο Τεμπών, το Επιμελητήριο Λάρισας και πολλές τοπικές επιχειρήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ