ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κάννες 2016: Ο 80χρονος Γούντι Άλεν θα συνεχίσει να κάνει ταινίες

Κάννες 2016: Ο 80χρονος Γούντι Άλεν θα συνεχίσει να κάνει ταινίες

Οι Κάννες υποδέχθηκαν τους πρώτους αστέρες της μεγάλης οθόνης σήμερα το πρωί στο πλαίσιο της προβολής για τους εκπροσώπους του Τύπου της ταινίας Café Society, της 47ης κατά σειρά ταινίας του Γούντι Άλεν, μιας ρομαντικής κωμωδίας με την οποία θα ανοίξει απόψε η αυλαία του περίοπτου φεστιβάλ κινηματογράφου.

"Προσπαθώ να είμαι ρομαντικός, προσπάθησα να κάνω ρομαντικές ταινίες από τότε που ξεκίνησα και αυτή εδώ είναι μία ρομαντική ταινία" δήλωσε ο δημιουργός κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε μετά την προβολή της ταινίας, οι πρώτες κριτικές για την οποία είναι θετικές.

"Πάντα σκεφτόμουν ότι είμαι ρομαντικός, ωστόσο δεν είναι αυτό που σκέφτονταν πάντα οι γυναίκες με τις οποίες μοιράστηκα την ζωή μου" πρόσθεσε ο 80χρονος κινηματογραφιστής από τη Νέα Υόρκη που δεν παρέλειψε επιπλέον να επισημάνει ότι νιώθει ενθουσιασμό κάθε φορά που βρίσκεται στη νότια Γαλλία και συναντά "το ενθουσιώδες κοινό" των Καννών.

Με τη χρηματοδότηση του κολοσσού των διανομών μέσω διαδικτύου Amazon- κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά με την ταινία με την οποία ξεκινά το περίφημο κινηματογραφικό φεστιβάλ- η ταινία "Café Society" πραγματεύεται μια ρομαντική ιστορία αγάπης στο Χόλυγουντ και τη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του 1930.

Αστέρες του κινηματογράφου, γκάνγκστερ, φιλόδοξες γυναίκες και δισεκατομμυριούχοι παίρνουν μέρος σε αυτό
το ταξίδι στον χρόνο, με το οποίο η Αμερικανίδα ηθοποιός Κρίστεν Στιούαρτ κάνει το ντεμπούτο της μεταξύ των ηρωίδων των ταινιών του διάσημου σκηνοθέτη.

woody1

REUTERS/Eric Gaillard

Ερωτηθείς σχετικά με την μακρά πορεία του στα κινηματογραφικά πλατό, ο Γούντι Άλεν απάντησε με το σύνηθες χιούμορ του ότι σκοπεύει να συνεχίσει να γυρίζει ταινίες: "Όσο υπάρχουν άνθρωποι αρκετά ανόητοι για να με στηρίζουν οικονομικά" αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

"Είμαι 80 ετών όμως δεν το πιστεύω, είμαι τόσο νέος, είμαι δραστήριος και σε τέλεια φόρμα, το μυαλό μου δουλεύει, τρώω καλά, γυμνάζομαι, ενδεχομένως είμαι τυχερός, οι γονείς μου είχαν περάσει τα 100, έχω κερδίσει το τζακποτ της μακροζωίας" υπογράμμισε ο σκηνοθέτης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε έχοντας στο πλευρό του τους συντελεστές της ταινίας του.

"Είμαι βέβαιος ότι ένα πρωί θα ξυπνήσω και θα υποστώ ένα εγκεφαλικό ή κάτι τέτοιο αυτού του είδους και θα με βάλουν σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο και θα σας λένε τον θυμάστε αυτόν, ήταν ο Γούντι Άλεν και κοιτάξτε τον τώρα, μόλις που τα καταφέρνει να τρώει μόνος".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ