ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Αέναος Πλους»: Ένα γλυπτό αφιερωμένο στον Άνθρωπο της Θάλασσας, την Ελευσίνα και τον Πολιτισμό της

«Αέναος Πλους»: Ένα γλυπτό αφιερωμένο στον Άνθρωπο της Θάλασσας, την Ελευσίνα και τον Πολιτισμό της
Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας

Ένα γλυπτό με την ονομασία «Αέναος Πλους», αφιερωμένο στον Άνθρωπο της Θάλασσας, την Ελευσίνα και τον Πολιτισμό της, κοσμεί το χώρο της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Ελευσίνας, στη θέση Λιμανάκι Αλιέων, παραπλεύρως του κεντρικού εμπορικού λιμανιού.

Η τελετή αποκαλυπτηρίων του γλυπτού που φιλοτεχνήθηκε, με δαπάνη του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (ΟΛΕ) ΑΕ, από την καταξιωμένη γλύπτρια Ασπασία Σταυροπούλου, έγινε παρουσία βουλευτών και φορέων της πόλης.

«Είναι ένα έργο που "δένει" την εμπορική δραστηριότητα του Λιμένα Ελευσίνας με τον Πολιτισμό της πόλης, που έχει ανακηρυχθεί ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης», είπε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΕ Απόστολος Καμαρινάκης. Τόνισε ότι στόχος του Οργανισμού ήταν η ανάδειξη της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Ελευσίνας, που ήταν υποβαθμισμένη και χρησιμοποιούνταν ως χώρος στάθμευσης φορτηγών.

Η γλύπτρια Ασπασία Σταυροπούλου αναφέρθηκε στον συμβολισμό του έργου της:

«Το γλυπτό με τίτλο “Αέναος Πλους” είναι Άνθρωποι της Θάλασσας, Θαλασσοπόροι, Ταξιδευτές. Σώματα σε κίνηση, σαν σε κυματισμό, σαν ωθούμενα από τον άνεμο όπως τα πανιά των πλοίων, σε μία αέναη πλεύση, μεταφέροντας την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελευσίνας στον κόσμο, τώρα που η πόλη θα είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης του 2023. Ευχαριστώ θερμά τους ανθρώπους στον Ο.Λ.Ε. ΑΕ για την συνεργασία τους και κυρίως τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού κ. Απόστολο Καμαρινάκη για την εμπιστοσύνη του και την τιμή που μού έκανε».

Από την πλευρά του ο Γενικός Καλλιτεχνικός Διευθυντής της 2023 Ελευσίνας-Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, Μιχαήλ Μαρμαρινός επεσήμανε «την σημασία να υπάρχουν γλυπτά με αισθητική αξία, τα οποία μένουν στην Ελευσίνα, με αποτέλεσμα η πόλη να ανατάσσεται αισθητικά και πολιτιστικά και να γίνει μία ανοικτή γλυπτοθήκη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ