ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένας αυτόματος πωλητής... βιβλίων

Ένας αυτόματος πωλητής... βιβλίων
BOOKSACTUALLY

Οι αυτόματοι πωλητές καφέ, τροφίμων, γλυκών, είναι γνωστοί και μπορεί να τους βρει κάποιος σε πολυκαταστήματα, νοσοκομεία καθώς και υπηρεσίες. Ωστόσο, αν κάποιος βρεθεί στη Σιγκαπούρη, θα δει ένα διαφορετικό αυτόματο πωλητή που προσφέρει... βιβλία.

Η πρωτότυπη ιδέα ήρθε από το ένα μικρό βιβλιοπωλείο της περιοχής, το "BooksActually", γνωστό για τη μεγάλη συλλογή επιστημονικής φαντασίας και λογοτεχνίας που διαθέτει. Θέλοντας λοιπόν να προϊδεάσει τους πολίτες να διαβάζουν, έφτιαξε αυτόματους πωλητές βιβλίων και τους τοποθέτησε σε κεντρικά σημεία για να τραβήξει το ενδιαφέρον των περαστικών.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο αυτόματα μηχανήματα, ένα στο πολυσύχναστο κέντρο της πόλης, στην οδό "Orchard Road" και ένα στο Εθνικό Μουσείο της Σιγκαπούρης.

https blueprint api production.s3.amazonaws.com uploads card image 105235 3

Πηγή: BooksActually

Κάθε μηχάνημα έχει 150 βιβλία, κυρίως από συγγραφείς και εκδότες της χώρας, σύμφωνα με το Mashable.

https blueprint api production.s3.amazonaws.com uploads card image 105237 1

Πηγή: BooksActually

Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να πληρώσει με μετρητά, όπως ακριβώς και στους άλλους αυτόματες πωλητές, ενώ σε λίγο καιρό θα τοποθετηθεί και υποδοχή για πιστωτική κάρτα.

Όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου και εμπνευστής Κέννυ Λεκ (Kenny Leck), θέλει να διαδώσει τη λογοτεχνία των συγγραφέων της πόλης και να ενθαρρύνει τον κόσμο να επιλέξει το βιβλίο, που περνάει κρίση.

https blueprint api production.s3.amazonaws.com uploads card image 105239 3

Πηγή: BooksActually

ΔΗΜΟΦΙΛΗ