Μόνικα Μπελούτσι: Τίμησε τη Μαρία Κάλλας στο Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη
Ανανεώθηκε:
Στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη βρέθηκε η λαμπερή πρωταγωνίστρια του παγκοσμίου κινηματογράφου, Μόνικα Μπελούτσι, ως επίσημη προσκεκλημένη για τη δεξίωση στην προξενική κατοικία, ενόψει της παράστασης «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις» (Maria Callas: Letters and Memoirs), η οποία και πρόκειται να ανέβει την προσεχή Παρασκευή στις 8 το βράδυ, στο Beacon Theatre του Μπρόντγουεϊ.
Έχοντας στο πλευρό της τον σκηνοθέτη της παράστασης, Τομ Γουλφ, η διάσημη ηθοποιός έστρεψε πάνω της όλα τα φλας με την απλότητα και την ευγένειά της, όπως επίσης και για την θέρμη με την οποία προσέγγισε τον ρόλο της Μαρίας Κάλλας.
Η Μόνικα Μπελούτσι αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον που της προξένησε η προσωπικότητα της Μαρίας Κάλλας, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο ανέβηκε στην κορυφή και άφησε το στίγμα της, το οποίο παραμένει ανεξίτηλο ακόμη και σήμερα.

«Ήταν κάτι που με συγκίνησε βαθιά. Τώρα είμαστε εδώ και εύχομαι να ευχαριστηθείτε την παράσταση στις 27 Ιανουαρίου. Αυτό που με άγγιξε περισσότερο στην Μαρία Κάλας ήταν αυτή η δυαδικότητα ανάμεσα στην ντίβα και μια γυναίκα με απλή καρδιά. Μια γυναίκα που πέθανε από θλίψη και ραγισμένη καρδιά. Είμαστε εδώ για αυτήν», είπε η Μπελούτσι.

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ντίνος Κωνσταντίνου, ευχαρίστησε θερμά τη Μόνικα Μπελούτσι για την παρουσία της, επισημαίνοντας την ποιότητα της παράστασης και τον τρόπο με τον οποίο αποτυπώνει την θρυλική Μαρία Κάλλας.
«Αν μπορώ να χρησιμοποιήσω μια ατάκα που διάβασα από έναν εμπειρογνώμονα, ότι η απίστευτα λαμπερή ηθοποιός Μόνικα Μπελούτσι ενσαρκώνει την απίστευτα λαμπερή σοπράνο Μαρία Κάλλας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Μόνικα Μπελούτσι και τον Τομ Γουλφ.
Είναι η χρονιά της Μαρίας Κάλλας και σε αυτό θα πρέπει να εστιάσουμε, διότι ήταν μια τόσο φανταστική προσωπικότητα και μια σπουδαία σοπράνο, θεωρώ η καλύτερη όλων των εποχών», είπε ο κ. Κωνσταντίνου, ενώ ο Τομ Γουλφ τόνισε πως είναι «πολύ σημαντικό να βρίσκεσαι στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη για να τιμήσεις μια Ελληνο-Αμερικανίδα, όπως η Μαρία Κάλλας».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Μόνικα Μπελούτσι θέλει να μας μιλήσει για την κλιματική αλλαγή - Με τη νέα της ταινία
Έκρηξη σε τράπεζα στον Εύοσμο: «Επαγγελματικό χτύπημα» βλέπει η Αντιτρομοκρατική - Αναλαμβάνει το ελληνικό FBI (vids)
18:32
Θρίλερ στο Λιχτενστάιν: Εντοπίστηκαν τέσσερις σοροί, πιθανότατα από την ίδια οικογένεια
18:20
Όλα τα Star Trek (αλλά και το Suits) αφήνουν το ελληνικό Netfix τον Ιανουάριο – Τι άλλο φεύγει
18:09
Η αστυνομία ερευνά «σοβαρό περιστατικό» στην πόλη Μπόντεν της Σουηδίας
18:00