ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το λευκό κουστούμι του Τζον Τραβόλτα έπιασε τιμή - ρεκόρ σε δημοπρασία

Το λευκό κουστούμι του Τζον Τραβόλτα έπιασε τιμή - ρεκόρ σε δημοπρασία
Το λευκό κοστούμι, που φορούσε ο Τραβόλτα στη διάσημη σκηνή του διαγωνισμού χορού Ron Galella / Contributor - Getty Images

Το εμβληματικό λευκό κουστούμι του Τζον Τραβόλτα, το ρούχο με το οποίο ο διάσημος ηθοποιός έμεινε στη μνήμη των θαυμαστών του την δεκαετία του ’70, έπιασε τιμή - ρεκόρ σε δημοπρασία.

Η τιμή που πουλήθηκε ήταν 260.000 δολάρια, ήτοι 235.531 ευρώ, σε ιδιωτική δημοπρασία στην Καλιφόρνια.

Στο χορευτικό δράμα του 1977, Saturday Night Fever, ο Travolta υποδύεται τον Τόνι Μανέρο, έναν νεαρό Ιταλοαμερικανό από το Μπρούκλιν που προσπαθεί να ξεφύγει από την πραγματικότητα της ζωής του, κυριαρχώντας στην πίστα της τοπικής ντίσκο.

Η επιτυχημένη ταινία βοήθησε στη διάδοση της μουσικής ντίσκο σε όλο τον κόσμο και ο Travolta κέρδισε υποψηφιότητα για Όσκαρ Ά Ανδρικού ρόλου για την εντυπωσιακή του ερμηνεία.

Ο Τζον Τραβόλτα στο ρόλο του Τόνι Μανέρο στην εμβληματική ταινία των 70's «Saturday Night Fever» Archive Photos/ Getty Images

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της δημοπρασίας, το κοστούμι από πολυεστέρα που φορούσε ο Travolta στη διάσημη σκηνή του διαγωνισμού χορού είναι ένα από τα δύο που χρησιμοποιήθηκαν κατά την παραγωγή της ταινίας.

Το σακάκι διαθέτει υπερβολικά μεγάλα πέτα με ραφές και δύο μεγάλες τσέπες.

Ο οίκος περιέγραψε το κοστούμι ως «ένα από τα πιο εμβληματικά κοστούμια στην ιστορία του κινηματογράφου» και πρόσθεσε ότι συνοδεύεται από επιστολές αυθεντικότητας από τα στούντιο Paramount και τον ίδιο τον Τραβόλτα.

«Οι ήρωες από τον Σερ Λάνσελοτ έως τον Τομ Μιξ φορούσαν λευκά για να εκφράσουν την αγνότητα και την αφοσίωση στο έργο που επιτελούσαν», είπε η σχεδιάστρια κοστουμιών της ταινίας, Patrizia von Brandenstein, για την παραγωγή της ταινίας, σε μια δήλωση πριν από τη δημοπρασία.

«Έτσι, για μένα, το λευκό ήταν η μόνη επιλογή για το κοστούμι. Είμαι ευγνώμων που ο ήρωάς μας, Τζον Τραβόλτα, και οι παραγωγοί μας θέλησαν επίσης να το δουν με αυτόν τον τρόπο.»

Άλλα αντικείμενα της δημοπρασίας ήταν ένα κράνος Iron Man Mark XLVI, που φορούσε ο Robert Downey Jr. στο «Captain America: Civil War» του 2016, το οποίο κόστισε 127.000 δολάρια και ένα ξύλινο ραβδί, από το «Harry Potter and the Order of the Phoenix», το οποίο πουλήθηκε για 130.000 δολάρια.

Το hoverboard του Michael J. Fox, από το «Back to the Future 2» του 1989, εν τω μεταξύ, πουλήθηκε για 91.000 δολάρια.

John Travolta's white 'Saturday Night Fever' suit fetches $260K at auction

ΔΗΜΟΦΙΛΗ