ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα προσωπικά αντικείμενα του Freddie Mercury βγαίνουν σε δημοπρασία

Τα προσωπικά αντικείμενα του Freddie Mercury βγαίνουν σε δημοπρασία
Τον Ιούνιο, η έκθεση που παρουσιάζει τα υπάρχοντα του Mercury θα πραγματοποιήσει περιοδεία στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Λος Άντζελες και το Χονγκ Κονγκ, ανέφερε ο οίκος Sotheby's. AP Photo/Marco Arndt

Ο διάσημος frontman των Queen έγραψε ιστορία με τη φωνή του, τώρα αφήνει και τα υπάρχοντα του στον κόσμο.

Περίπου 1.500 αντικείμενα που κάποτε ανήκαν στον αείμνηστο Βρετανό ροκ σταρ Freddie Mercury βγαίνουν σε δημοπρασία, συμπεριλαμβανομένων των χειρόγραφων στίχων του «We Are the Champions» -ενός από τα πιο διάσημα τραγούδια των Queen.

Τα αντικείμενα προσφέρονται προς πώληση από τη Mary Austin, στενή φίλη του Mercury, η οποία κληρονόμησε την περιουσία του.

Εκτός από προσχέδια για στίχους τραγουδιών, τα αντικείμενα στην πώληση θα περιλαμβάνουν: ροζ γυαλιά σε σχήμα αστεριού παρόμοια με το σκούρο ζευγάρι που φορούσε ο Mercury στο μουσικό βίντεο της επιτυχίας του 1977 «We Will Rock You» του συγκροτήματος Queen.

Η μικροσκοπική του Tiffany & Co. χτένα, η κιθάρα του, που πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε για να γράψει και να ηχογραφήσει το «Crazy Little Thing Called Love».

Tο γιλέκο που φορούσε ο Mercury στο τελευταίο του μουσικό βίντεο, «These are the Days of Our Lives», το 1991, όπως και μια λινογραφία του Πάμπλο Πικάσο με τίτλο «Jacqueline au chapeau noir».

Το διάσημο στέμμα του Ερμή -που πιστεύεται ότι έχει σαν πρότυπο το στέμμα που θα φορέσει ο βασιλιάς Κάρολος Γ' στη στέψη του στις 6 Μαΐου, όπως και ο συνοδευτικός μανδύας του αναμένεται να πουληθεί έως και 80.000 £ (100.000 $).

Ο τραγουδιστής φόρεσε και τα δύο για τη διασκευή του «God Save The Queen» κατά την τελευταία του περιοδεία με τους Queen, το 1986.

«Εδώ και πολλά χρόνια, είχα τη χαρά και το προνόμιο να ζω περιτριγυρισμένη από όλα τα υπέροχα πράγματα που ο Freddie αναζητούσε και αγαπούσε τόσο πολύ. Όμως τα χρόνια έχουν περάσει και ήρθε η ώρα να πάρω τη δύσκολη απόφαση να κλείσω αυτό το πολύ ιδιαίτερο κεφάλαιο στη ζωή μου», είπε η Austin σε δήλωση της που κυκλοφόρησε την Τετάρτη.

«Ο Freddie ήταν ένας απίστευτος και έξυπνος συλλέκτης που μας έδειξε ότι υπάρχει ομορφιά και διασκέδαση σε όλα τα πράγματα. Ελπίζω ότι αυτή θα είναι μια ευκαιρία να μοιραστούμε όλες τις πτυχές του Freddie, τόσο δημόσιες όσο και ιδιωτικές, για να καταλάβουμε περισσότερα και να γιορτάσουμε το μοναδικό και όμορφο πνεύμα του», πρόσθεσε.

Τον Ιούνιο, η έκθεση που παρουσιάζει τα υπάρχοντα του Mercury θα πραγματοποιήσει περιοδεία στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Λος Άντζελες και το Χονγκ Κονγκ, ανέφερε ο οίκος Sotheby's στην ανακοίνωση.

Στη συνέχεια, τα αντικείμενα θα εκτεθούν στον οίκο Sotheby's στο Λονδίνο μεταξύ 4 Αυγούστου και 5 Σεπτεμβρίου. Η συλλογή θα προσφερθεί σε ζωντανές δημοπρασίες στις 6, 7 και 8 Σεπτεμβρίου, συμπληρωματικά με ηλεκτρονικές δημοπρασίες που ξεκινούν την 31 Αυγούστου.

«Καθώς ο Sotheby's ανάλαβε την ευθύνη αυτής της αξιοσημείωτης συλλογής, η εστίαση θα είναι τόσο στον Mercury, τον showman, που θα γιορτάζει όλα όσα ήδη γνωρίζουμε για αυτόν, όσο και στην ανακάλυψη των λιγότερο γνωστών ιδιωτικών καλλιτεχνικών του πόθων», δήλωσε ο πρόεδρος των Sotheby's Europe, Oliver Barker. Δήλωσε επίσης ότι η συλλογή θα είναι η «μεγαλύτερη, πιο εντυπωσιακή, δημόσια έκθεση στην ιστορία της εταιρείας μας».

Rock legend Freddie Mercury's personal possessions are going up for auction

ΔΗΜΟΦΙΛΗ