ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο βασιλιάς Κάρολος έχει πλέον το δικό του κέρινο ομοίωμα στην Αυστραλία

Ο βασιλιάς Κάρολος έχει πλέον το δικό του κέρινο ομοίωμα στην Αυστραλία
Το βασιλικό κέρινο ομοίωμα θα αποτελέσει μέρος της έκθεσης της Madame Tussaud's του Σίδνεϊ. AP Photo/Rick Rycroft

Λίγες μέρες πριν από τη στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ', κάποια «διαφορετικά» εγκαίνια έγιναν στην Αυστραλία.

Με λίγο λιγότερη χλιδή και μεγαλοπρέπεια για την τελετή που έχει προγραμματιστεί για την στέψη του Καρόλου στο Αββαείο του Γουέστμινστερ το Σάββατο, το κέρινο αντίγραφο του μονάρχη αποκαλύφθηκε μαζί με τον βασιλικό πρόγονό του, με τη μορφή του αγάλματος της Βασίλισσας Βικτώριας στο μουσείο της Madame Tussauds του Σίδνεϊ.

Οι γκάιντες έπαιξαν τραγούδια καθώς περίεργοι θεατές παρακολούθησαν μια παρωδία της αλλαγής φρουράς του παλατιού του Μπάκιγχαμ. Το βασιλικό κέρινο ομοίωμα θα αποτελέσει μέρος της έκθεσης της Madame Tussauds του Σίδνεϊ, όπου ο μονάρχης θα ενωθεί με άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας στο μουσείο, σε κοινή θέα. Επίσης, στο κόκκινο χαλί του μουσείου ήταν ο Πρίγκιπας και η Πριγκίπισσα της Ουαλίας, με τον πρίγκιπα Χάρι να είναι λίγα βήματα πιο πίσω, όλοι φυσικά σαν κέρινα ομοιώματα.

Οι σχεδιαστές χρειάστηκαν εννέα μήνες για να διαμορφώσουν και να επιμεληθούν τη φιγούρα του βασιλιά Καρόλου, μία δουλειά που ξεκίνησε στα στούντιο του Λονδίνου. Απεικονίζεται στη πόζα του με το κουστούμι του, με τα χέρια πιασμένα πίσω από την πλάτη του, έτοιμος να χαιρετήσει τους υπηκόους του, φορώντας ένα εξαιρετικό γκρι κοστούμι κι ένα λιλά πουκάμισο, φτιαγμένο κατά παραγγελία από τους ράφτες του βασιλιά.

Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων στο Madame Tussauds του Σίδνεϊ, Mikayla McGlone είναι ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα. «Η ομοιότητα είναι απίστευτη», δήλωσε.

Η κ. McGlone είπε ότι οι θαυμαστές ζητούσαν από τον Κάρολο να ενταχθεί στη βασιλική ομάδα του μουσείου «εδώ και χρόνια».

Τώρα με τη στέψη του ήταν ίσως η πιο κατάλληλη στιγμή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ