Ανακάλυψη σκελετών στην Πομπηΐα ρίχνει φως στην ιστορία της έκρηξης του Βεζούβιου
Ανανεώθηκε:
Σε μία ιδιαίτερα σημαντική ανακάλυψη προχώρησαν αρχαιολόγοι στην Πομπηΐα, κατά την οποία βρέθηκαν δύο σκελετοί, που πρόκειται να ρίξουν φως στην ιστορία της ιταλικής πόλης και την έκρηξη του Βεζούβιου που την αφάνισε.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το ιταλικό υπουργείο Πολιτισμού, εντοπίστηκαν οι σκελετοί δύο ανδρών, οι οποίοι ενδεχομένως να καταπλακώθηκαν από τοίχο, όταν σημειώθηκε η έκρηξη.
Οι δύο σκελετοί εντοπίστηκαν στο χώρο των ανασκαφών που είναι γνωστός ως Casti Amanti, όπως μεταδίδει το euronews.
«Δεν έχουμε την τελευταία φάση της έκρηξης, με την άφιξη των πυροκλαστικών ροών και της εξαιρετικά θερμής στάχτης. Μπορούμε να δούμε κομμάτια του τοίχου πάνω στα θύματα, τα οποία φέρουν πολλαπλά κατάγματα. Είναι το αποτέλεσμα του βάρους από τα κομμάτια της λάβας πάνω στις στέγες και τις σοφίτες, που προήλθαν από τους σεισμούς οι οποίοι συνόδευαν την έκρηξη» σημείωσε ο διευθυντής του Αρχαιολογικού Πάρκου Πομπηΐας, Γκαμπριέλ Ζουχτρίνγκελ.
Συμπλήρωσε δε, ότι «τα τελευταία χρόνια έχουμε διαπιστώσει πως κατά την έκρηξη του Βεζούβιου σημειώνονταν βίαια, ισχυρά σεισμικά φαινόμενα».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Βεζούβιος Challenge: Επιστήμονες προσφέρουν 230.000 ευρώ σε όποιον διαβάσει χειρόγραφα 2.000 ετών
Γιατί οι μεγάλοι όμιλοι μπαίνουν όλο και πιο επιθετικά στην… Άμυνα: Τα σχέδια ανάπτυξης
07:49
ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Μπλόκα στο καμπαναριό
07:45
Φρεγάτα «ΚΙΜΩΝ»: Η είσοδος του Πολεμικού Ναυτικού σε μια νέα εποχή ισχύος
07:39
Ο Πούτιν προχωρά σε απολογισμό της χρονιάς - Το 1,5 εκατ. ερωτήματα και τα σημεία «κλειδιά»
07:30