ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Johnny Depp: Θα δωρίσει 1 εκατ. δολάρια από την υπόθεση με την Amber Heard σε φιλανθρωπίες

Johnny Depp: Θα δωρίσει 1 εκατ. δολάρια από την υπόθεση με την Amber Heard σε φιλανθρωπίες
O Depp πρόκειται να δωρίσει 1 εκατομμύριο δολάρια από τον διακανονισμό σε πέντε διαφορετικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς, με τον καθένα να λαμβάνει 200.000 δολάρια. (Photo by Joel C Ryan/Invision/AP)

Ο ηθοποιός Johnny Depp σχεδιάζει να δωρίσει 1 εκατομμύριο δολάρια από τη διευθέτηση της υπόθεσης συκοφαντικής δυσφήμισης κατά της πρώην συζύγου Amber Heard σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Συγκεκριμένα, ο Depp μήνυσε την πρώην σύζυγό του για ένα άρθρο που έγραψε το 2018 στην Washington Post. Στο άρθρο, η Heard περιέγραψε τον εαυτό της ως θύμα ενδοοικογενειακής κακοποίησης, αν και δεν κατονόμασε συγκεκριμένα τον Depp.

Μετά την υπόθεση, η Heard διατάχθηκε να πληρώσει στον Depp 10 εκατομμύρια δολάρια για αποζημίωση και 5 εκατομμύρια δολάρια επιπλέον για τιμωρητική αποζημίωση. Η Heard πήρε 2 εκατομμύρια δολάρια από τον Depp αφού η επιτροπή διαπίστωσε ότι ο Depp την είχε δυσφημήσει μέσω του δικηγόρου του.

Τώρα, το Hollywood Reporter γράφει ότι ο Depp πρόκειται να δωρίσει 1 εκατομμύριο δολάρια από τον διακανονισμό σε πέντε διαφορετικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς, με τον καθένα να λαμβάνει 200.000 δολάρια. Οι εκλεκτοί οργανισμοί είναι το Ίδρυμα Make-A-Film, Red Feather, The Painted Turtle, Tetiaroa Society και Amazonia Fund Alliance.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να κλείσουμε επισήμως την πόρτα σε αυτό το οδυνηρό κεφάλαιο για τον κ. Depp, ο οποίος κατέστησε σαφές σε όλη αυτή τη διαδικασία ότι προτεραιότητά του ήταν να φέρει την αλήθεια στο φως», δήλωσαν οι δικηγόροι του Depp, Benjamin Chew και Camille Vasquez σε δήλωσή τους στο ίδιο δημοσίευμα μετά τον διακανονισμό συκοφαντικής δυσφήμισης πέρυσι.

Το Ίδρυμα Make-A-Film ικανοποιεί τις επιθυμίες παιδιών και εφήβων που υποφέρουν από σοβαρές ή απειλητικές για τη ζωή τους καταστάσεις, βοηθώντας τους στη δημιουργία ταινιών μικρού μήκους με εξέχοντες σκηνοθέτες, ηθοποιούς και συγγραφείς.

Το Red Feather παρέχει βοήθεια για στέγαση σε κοινότητες ιθαγενών της Αμερικής, ενώ η Amazonia Fund Alliance δίνει προτεραιότητα στη διατήρηση των αυτόχθονων κοινοτήτων της περιοχής του Αμαζονίου στη Νότια Αμερική. Η Εταιρεία Tetiaroa επικεντρώνεται στη διατήρηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του ομώνυμου νησιού της Γαλλικής Πολυνησίας.

Εν τω μεταξύ, το Painted Turtle είναι μια καλοκαιρινή κατασκήνωση για παιδιά με σοβαρές ιατρικές παθήσεις, η οποία ιδρύθηκε από τον ηθοποιό Paul Newman και τον παραγωγό Lou Adler το 1999.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ