ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σε δημοπρασία το φόρεμα της Princess Leia στο «Star Wars: A New Hope»

Σε δημοπρασία το φόρεμα της Princess Leia στο «Star Wars: A New Hope»
Το φόρεμα είναι ένα «κινηματογραφικά στολίδι» που «είναι το μοναδικό κοστούμι της πριγκίπισσας Leia που είναι γνωστό ότι εξακολουθεί να υπάρχει από την αρχική ταινία». photo: LucasFilms

Το iconic λευκό φόρεμα που φορούσε η Carrie Fisher ενώ έπαιζε την πριγκίπισσα Leia στο «Star Wars Episode IV: A New Hope» του 1977 θα μπορούσε να γίνει δικό σας, αν βέβαια έχετε μερικά εκατομμύρια δολάρια στην άκρη και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε.

Η Propstore Auction, που θεωρείται μία εταιρία που δημοπρατεί αναμνηστικά ψυχαγωγίας και πουλά σκηνικά και συλλεκτικά αντικείμενα μέσω ζωντανών και διαδικτυακών πλατφορμών δημοπρασιών, έχει το «αυθεντικό κινηματογραφικό φόρεμα της Princess Leia» που αναφέρεται στο ίντερνετ σαν «υπέρ-σπάνιο» και εκτιμάται ότι θα μπορούσε να πουληθεί έως και 2 εκατομμύρια δολάρια όταν η προσφορά κλείσει στις 28 Ιουνίου.

Το διαδίκτυο αναφέρει επίσης για το φόρεμα ως ένα «κινηματογραφικά σημαντικό κομμάτι» που «είναι το μοναδικό κοστούμι της πριγκίπισσας Leia που είναι γνωστό ότι εξακολουθεί να υπάρχει από την αρχική ταινία».

Ο ενδυματολόγος John Mollo δημιούργησε το φόρεμα για τον θρυλικό χαρακτήρα της Fisher, Princess Leia. Κέρδισε μάλιστα ένα Όσκαρ το 1978 για τη δουλειά του στο «A New Hope».

Σύμφωνα με το Barneby’s Magazine, ο ιδρυτής της Propstore Auction, Stephen Lane είπε ότι πολλοί συλλέκτες στη βιομηχανία φοβούνταν ότι το ρούχο θα χαθεί για πάντα και ότι οι συλλέκτες αναζητούσαν το φόρεμα για 40 χρόνια.

«Κανείς δεν είχε βρει μέχρι σήμερα γνήσια κοστούμια της πριγκίπισσας Leia από την ταινία», είπε, προσθέτοντας ότι συναντήθηκε με ένα πρώην μέλος της αυθεντικής παραγωγής «και στο πίσω μέρος μιας πόρτας στο γραφείο του ήταν κρεμασμένη αυτή η παλιά πλαστική σακούλα – και μέσα στη σακούλα βρισκόταν φυσικά το σπάνιο φόρεμα». Ο Lane είπε ότι το φόρεμα ήταν σε «πραγματικά κακή κατάσταση», αλλά το αναγνώρισε αμέσως λόγω της χαρακτηριστικής ζώνης του.

Σύμφωνα με την περιγραφή της εταιρίας Prophouse Auction, φυλάσσονταν σε μια «σοφίτα του Λονδίνου» για πολλά χρόνια και μετά την ανακάλυψή του, «διεξήχθη μια σχολαστική, μουσειακή αποκατάσταση από επαγγελματίες συντηρητές υφασμάτων στο Λονδίνο».

Η Carrie Fisher φόρεσε το φόρεμα κατά την τελευταία σκηνή της ταινίας, ενώ βρισκόταν στην αίθουσα του θρόνου καθώς απένειμε τα μετάλλια τιμής τους στον Luke Skywalker (Mark Hammill) και στον Hans Solo (Harrison Ford).

To Barneby's εκτίμησε ότι το τελικό ποσό που θα μπορούσε να φτάσει το ένδυμα είναι ακόμη υψηλότερο από το Propstore, λέγοντας ότι θα μπορούσε να πουληθεί για 2,5 εκατομμύρια δολάρια.

Και έτσι, για όσους ελπίζουν να υποβάλουν τη νικητήρια προσφορά σε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αντικείμενα στην ιστορία του κινηματογράφου και της ποπ κουλτούρας, οι προσφορές έχουν ανοίξει.

Carrie Fisher’s white Princess Leia gown worn in ‘Star Wars: A New Hope’ up for auction

ΔΗΜΟΦΙΛΗ