ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Sleeping Dog: To γερμανικό crime thriller που πρέπει να δεις άμεσα στο Netflix

Sleeping Dog: To γερμανικό crime thriller που πρέπει να δεις άμεσα στο Netflix
Η σειρά ξεχωρίζει σίγουρα σε σύγκριση με άλλα σύγχρονα θρίλερ επειδή δεν χρησιμοποιεί περιττές πλοκές για να μας δώσει ηθικά μηνύματα. photo: Νetflix

Αν ψάχνετε για ένα αστυνομικό θρίλερ, μην ψάχνετε άλλο γιατί το Netflix σας το φέρνει στο πιάτο. Το νέο γερμανικό θρίλερ του Netflix είναι μια ιστορία για έναν αστυνομικό ονόματι Άτλας που έχει χάσει τη μνήμη του και ζει στους δρόμους μετά από ένα τραυματικό περιστατικό που τον έκανε να μην μπορεί να σκεφτεί σωστά.

Ο Άτλας σύρεται με τη βία ξανά στη μέση του χάους αφού ο άντρας που έβαλε στη φυλακή καταλήγει να αυτοκτονεί μέσα στο κελί του.

Ο αδερφός του νεκρού άνδρα καίει το σπίτι του τροχόσπιτου του Άτλας και τον αφήνει να καταλάβει ότι αυτός φταίει για την αυτοκτονία.

Αυτό οδηγεί τον Άτλας σε ένα ταξίδι προβληματισμού, επανεφεύρεσης και λύτρωσης.

Από την άλλη πλευρά, μια νεαρή γυναίκα με το όνομα Jule Andergast, η οποία εργάζεται στο γραφείο του εισαγγελέα, έχει βαλτώσει από την πίεση στη δουλειά και αποφασίζει να αποδείξει τον εαυτό της ανοίγοντας ξανά παλιές πληγές αφού της ανατέθηκε η ίδια υπόθεση αυτοκτονίας.

Η σειρά είναι ενδιαφέρουσα από την αρχή, συμβαίνουν πολλά και οι λεπτομέρειες δημιουργούν μια χαοτική εμπειρία θέασης, κάτι όμως που λειτουργεί πολύ θετικά με έναν παράξενο τρόπο.

Το σόου είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα θρίλερ στην πλατφόρμα και μπορεί κανείς να αφιερωθεί σε ένα πολύ απολαυστικό binge-watch.

Είναι ένα (σχεδόν) κλασικό θρίλερ με πολλά plot twists που χτίζονται αριστοτεχνικά.

Οπτικά, η σειρά δεν προσφέρει κάτι καινούργιο, αλλά οι ερμηνείες είναι σε θέση να κάνουν κάποιον να νιώσει πραγματικά τον πόνο ορισμένων από τους ανθρώπους που επηρεάζονται από την συγκλονιστική ιστορία.

Η σειρά ξεχωρίζει σίγουρα σε σύγκριση με άλλα σύγχρονα θρίλερ επειδή δεν χρησιμοποιεί περιττές πλοκές για να μας δώσει ηθικά μηνύματα. Απλώς μας δίνει δυνατά και ρεαλιστικά παραδείγματα ενός εγκλήματος.

Η σειρά αναδεικνύει τα θέματα της μοναξιάς, της απληστίας, της ζήλιας, της διαφθοράς, της οικογένειας και πολλά άλλα στα έξι επεισόδια της. Και ας μην ξεχνάμε το PTSD, τα τρομακτικά μυστικά και όλα αυτά που η σειρά χρησιμοποιεί για το «καλό» του θεατή.

Το «Sleeping Dog» έχει όλα τα στοιχεία για να γίνει ένα κλασικό crime show, αρκεί να έχει κανείς την υπομονή να αντέξει τα απανωτά twists.

Η σειρά «Sleeping Dog» είναι μία σειρά όπου αργεί υπερβολικά να ξεδιπλωθεί η πλοκή, και αν θέλετε να την παρακολουθήσετε, πρέπει να έχετε αρκετή υπομονή, αλλά και να δίνετε προσοχή σε ό,τι βλέπετε.

Αν πάλι είστε από αυτούς που βαριούνται εύκολα, σίγουρα δεν είναι για εσάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ