ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το πρόβλημα του Axl Rose με το τραγούδι των Guns N' Roses «Paradise City»

Το πρόβλημα του Axl Rose με το τραγούδι των Guns N' Roses «Paradise City»
Το ντεμπούτο άλμπουμ τους, «Appetite For Destruction», αποτελεί την επιτομή μιας ολόκληρης εποχής της ροκ μουσικής. Associated Press

Το «Paradise City» είναι ένα κομμάτι που ξεπέρασε ακόμη και τους ίδιους τους Guns N' Roses.

Το hit single είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα στη ροκ μουσική και ένα χαρακτηριστικό κομμάτι από το είδος του hard rock.

Ωστόσο, ο Axl Rose δεν ήταν ποτέ απόλυτα ευχαριστημένος με την ολοκληρωμένη έκδοση του τραγουδιού, και αν ήταν στο χέρι του, θα γίνονταν σημαντικές αλλαγές στην ηχογράφηση.

Ενώ οι Guns N' Roses παραμένουν μια παρεξηγημένη περίπτωση, το ντεμπούτο άλμπουμ τους, «Appetite For Destruction», αποτελεί την επιτομή μιας ολόκληρης εποχής της ροκ μουσικής.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ήταν το πιο «επικίνδυνο» συγκρότημα στον πλανήτη και το χάος τους ακολουθούσε όπου κι αν πήγαιναν. Συχνά ξεσπούσαν ταραχές στα σόου τους και οι θαυμαστές είχαν συνηθίσει να περιμένουν το απροσδόκητο.

Το «Appetite For Destruction» περιέχει κλασσικά κομμάτια. Εκτός από το «Paradise City», το άλμπουμ περιλαμβάνει τα «Welcome To The Jungle» και «Sweet Child O’ Mine». Αυτοί οι ύμνοι έχουν γίνει πλέον μέρος της λαϊκής κουλτούρας, αλλά στην αρχή αγνοήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από το ραδιόφωνο. Τελικά, μπήκαν στο mainstream και οι Guns N' Roses είχαν πολλές εμπορικές επιτυχίες.

Το «Paradise City» επιλέχθηκε ως το τρίτο σινγκλ του άλμπουμ και σε αυτό το στάδιο, οι Guns N' Roses ήταν το όνομα στα χείλη όλων. Έγινε το τρίτο συνεχόμενο κομμάτι τους που έφτασε στην πρώτη δεκάδα του Billboard Hot 100 και καταγράφηκε σε πολλές άλλες περιοχές διεθνώς.

Ωστόσο, τη στιγμή της κυκλοφορίας του, ο Rose εξήγησε γιατί το «Paradise City» είναι το μοναδικό τραγούδι στο άλμπουμ που θα ήθελε να το ηχογραφήσει αλλιώς. «Το μόνο πράγμα που θα ήθελα είναι να είχαμε περισσότερο χρόνο για τη μίξη, αλλά δουλεύαμε για την ημερομηνία κυκλοφορίας και υπήρχαν μερικά τραγούδια που ένιωθα ότι δεν είχαμε αρκετό χρόνο για να τα κάνουμε σωστά. Το «Paradise City» νομίζω ότι θα μπορούσε να είναι λίγο πιο ξεκάθαρο, αλλά μιξάραμε δύο τραγούδια την ημέρα για να προλάβουμε την ημερομηνία κυκλοφορίας», εξήγησε ο τραγουδιστής.

Και συνέχισε: «Υπήρχαν πολλοί λόγοι για τους οποίους έπρεπε να βιαστούμε, όπως να βγάλουμε τον δίσκο πριν έρθει ο Αύγουστος και τέτοια πράγματα. Ήταν όλοι οι λόγοι για τους οποίους είχαμε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που έπρεπε να το κάνουμε. Έτσι κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε σε αυτό το χρονικό διάστημα».

Λαμβάνοντας υπόψη τους χρονικούς περιορισμούς που αντιμετώπιζαν κατά την ηχογράφηση του «Appetite For Destruction», ο Rose ήταν ευχαριστημένος με το τελικό προϊόν και σίγουρος ότι οι Guns N' Roses δεν πούλησαν και λίγο. «Δεν συμβιβαστήκαμε πραγματικά», πρόσθεσε. «Ακόμα, νομίζω ότι χτυπήσαμε πολύ κοντά στο σημείο που θέλαμε να πετύχουμε. Δεν υπήρχε τίποτα πραγματικά που θέλω να αλλάξω. Πιστεύω ότι υπάρχουν δύο λέξεις σε ολόκληρο τον δίσκο που δεν είπα όπως ήθελα αλλά ξέχασα τελικά ποιες ήταν».

Οι Guns N' Roses θα εμφανιστούν στην Αθήνα στις 22/7 στο ΟΑΚΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ