ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι ηθοποιοί απεργούν μετά το «ναυάγιο» στις συνομιλίες με τα μεγάλα στούντιο

Οι ηθοποιοί απεργούν μετά το «ναυάγιο» στις συνομιλίες με τα μεγάλα στούντιο
Θα είναι η πρώτη φορά που ηθοποιοί του Χόλυγουντ σταματούν να εργάζονται σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές από το 1980 Associated Press

Ένα συνδικάτο που εκπροσωπεί περίπου 160.000 ηθοποιούς του Χόλιγουντ πρόκειται να προχωρήσει σε απεργία μετά την αποτυχία των συνομιλιών με μεγάλα στούντιο και υπηρεσίες streaming.

Θα είναι η πρώτη φορά που τα μέλη της σταματούν να εργάζονται σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές από το 1980, αφού μια τελευταία ημέρα διαπραγματεύσεων απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία.

Τα μεγάλα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά στούντιο του Χόλιγουντ και το συνδικάτο που εκπροσωπεί 160.000 ηθοποιούς συμμετείχαν σε τελευταίες συζητήσεις την Τετάρτη, πριν από τα μεσάνυχτα, για να προσπαθήσουν να αποφύγουν μια δεύτερη απεργία εργαζομένων στον κλάδο της ψυχαγωγίας.

Το SAG-AFTRA, το μεγαλύτερο σωματείο του Χόλιγουντ, απαιτεί υψηλότερη αποζημίωση στην εποχή του streaming καθώς και διασφαλίσεις σχετικά με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης (AI). Τα μέλη έχουν εγκρίνει μια απεργία εάν οι διαπραγματευτές δεν καταλήξουν σε συμφωνία και διάφοροι αστέρες της A-list, όπως η Τζένιφερ Λόρενς και η Μέριλ Στριπ, έχουν δηλώσει ότι είναι έτοιμοι να αποχωρήσουν από την βιομηχανία του θεάματος αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων ηθοποιών.

Η Fran Drescher, πρόεδρος του SAG-AFTRA, του συνδικάτου, είπε σε μια δήλωση ότι οι προσφορές της διοίκησης των στούντιο ήταν «προσβλητικές και ασεβείς».

Το συνδικάτο είπε ότι η διαπραγματευτική του επιτροπή συνέστησε ομόφωνα μια απεργία και ότι το διοικητικό συμβούλιο του θα ψηφίσει αυτήν τη σύσταση αργότερα το πρωί της Πέμπτης.

Τα μέλη του είχαν ήδη ψηφίσει κατά 98% υπέρ της έγκρισης μιας απεργίας.

Το σώμα που εκπροσωπεί τα στούντιο και τα streaming services δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Actors set to strike after talks with major studios, streaming services fail

ΔΗΜΟΦΙΛΗ