ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η «Barbie» γράφει ιστορία με ένα δισεκατομμύριο δολάρια στο box office

Η «Barbie» γράφει ιστορία με ένα δισεκατομμύριο δολάρια στο box office
Μόνο 50 ταινίες στην ιστορία έχουν φτάσει στο όριο των δισεκατομμυρίων δολαρίων. photo: WarnerBros

Μόλις τρεις εβδομάδες μετά την προβολή της, η υπερπαραγωγή της σεναριογράφου-σκηνοθέτη Γκρέτα Γκέργουιγκ, Barbie, έχει συγκεντρώσει ένα εκπληκτικό ποσό 1,03 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο παγκόσμιο box office, σύμφωνα με την επίσημη εταιρεία παραγωγής της Warner Bros.

Αυτό κάνει τη Γκέργουιγκ την πρώτη γυναίκα σκηνοθέτη με μια ταινία δισεκατομμυρίων δολαρίων στο ενεργητικό της.

Ως το ήμισυ του ιντερνετικού φαινομένου «Barbenheimer», ήταν αναμενόμενο ότι η Barbie θα έχει καλή απόδοση.

Η απίστευτη επιτυχία της κούκλας δεν είναι καθόλου απρόσμενη στην μεγάλη οθόνη.

«Είμαι σε αυτό το παιχνίδι για 30 χρόνια και το φαινόμενο Barbie και Barbenheimer είναι τόσο πρωτοφανές όσο και απρόβλεπτο», δήλωσε ο Paul Dergarabedian, ανώτερος αναλυτής μέσων στην Comscore.

Σύμφωνα με τον Dergarabedian, μόνο περίπου 50 ταινίες στην ιστορία, απροσάρμοστες στον πληθωρισμό, έχουν φτάσει στο όριο των δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πρόσθεσε ότι η καμπάνια μάρκετινγκ της ταινίας ήταν ο πρώτος υπαινιγμός ότι η Barbie θα ήταν μια τρομερή επιτυχία στο box office.

«Η εκστρατεία μάρκετινγκ για τη Barbie ξεκίνησε μια αλυσίδα γεγονότων που οδήγησαν στην προσθήκη της λέξης "Barbenheimer" στο δημοφιλές λεξικό λόγω της κοινής ημερομηνίας κυκλοφορίας με το «Oppenheimer» και τότε ήταν που όλοι ξέραμε ότι κάτι πολύ ιδιαίτερο θα γινόταν».

Η παγκόσμια επιτυχία της ταινίας οφείλεται στις πωλήσεις εισιτηρίων σε μερικές από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές αγορές του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, του Μεξικού και της Αυστραλίας.

Η ταινία ήταν η Νο. 1 κυκλοφορία σε αυτές τις αγορές κάθε Σαββατοκύριακο από την ημέρα κυκλοφορία της, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης Box Office Mojo.

Η Barbie είχε επίσης καλή απόδοση στην Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο και μια αγορά που γίνεται όλο και πιο δυνατή τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με ειδικούς, οι ταινίες franchise όπως τα «Transformers», «Fast and Furious» και οι ταινίες με υπερήρωες της Marvel τείνουν να έχουν καλές επιδόσεις στο κινεζικό κοινό.

Η Barbie έχει πλέον γίνει ένα ποπ σημείο αναφοράς για την νεολαία αλλά και τον κινηματογραφικό κόσμο.

‘Barbie’ makes history with $1 billion at the box office

ΔΗΜΟΦΙΛΗ