ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Record Digging: O Panda Bear και ο Sonic Boom μετουσιώνονται σε dub ήρωες από τον Adrian Sherwood

Record Digging: O Panda Bear και ο Sonic Boom μετουσιώνονται σε dub ήρωες από τον Adrian Sherwood
O Panda Bear, είναι Αμερικανός μουσικός, τραγουδιστής-τραγουδοποιός, πολυοργανίστας και συνιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Animal Collective. photo/Bandcamp

Ο Adrian Sherwood είχε μία αρκετά ξεκάθαρη οπτική όταν έκανε το rework πάνω στο γνωστό άλμπουμ του Panda Bear και του Sonic Boom. Και ναι, δεν είναι καθόλου άσχημο θα λέγαμε εμείς με τη σειρά μας, αν και δεν είμαστε μεγάλοι φανς του dub.

Το υπέροχο συνεργατικό άλμπουμ των Panda Bear & Sonic Boom του 2022, Reset, ήταν ήδη αρκετά αυθόρμητο από μόνο του, αλλά τώρα είναι ακόμη περισσότερο ως Reset In Dub. Για αυτό, επιστράτευσαν τον θρυλικό παραγωγό Adrian Sherwood, ο οποίος έχει συνεργαστεί με όλους, από τους The Slits και το The Pop Group μέχρι τον Lee ‘Scratch’ Perry και τον Mikey Dread και πρόσφατα δούλεψε στο άλμππουμ των Spoon, Lucifer on the Sofa.

Αυτή η νέα έκδοση περιλαμβάνει συνεισφορές από τους τακτικούς συνεργάτες του Sherwood, συμπεριλαμβανομένων των Doug Wimbish & Skip McDonald (Sugarhill Gang, Tackhead), drummer Horseman, Alex White, Mark Bandola, "Crucial" Tony, Ras Badthings, Ivan "Celloman" Hussey, και Matthew Smythe.

Ένα ηλιόλουστο, αυθόρμητο, αναδρομικό κολάζ ήχων, τύπου Beach Boys, το Reset, το original αλμπουμ, χρησιμοποίησε κομμάτια από ποπ της δεκαετίας του '50 και τις αρχές της δεκαετίας του '60 για να αποτίσει φόρο τιμής σε όσα είχαν προηγηθεί. Κι όλα αυτά με το ιδιαίτερο ηχητικό βλέμμα του Panda Bear και της καλτ φιγούρας του Sonic Boom, τον οποίο και γνωρίζουμε καλά από τους Spacemen 3, μία αγαπημένη μπάντα από τα 80's.

Με την ακλόνητη αισιοδοξία του, ο δίσκος απέδειξε μια ένθερμη πίστη στη δύναμη του πιασάρικου ρεφρέν. Το δημιουργικό ταξίδι των Panda Bear και του Sonic Boom στο παρελθόν ανακάλυψε περασμένες μελωδίες και μοτίβα, έναν τρόπο λειτουργίας που μοιράζεται με τη μέθοδο μουσικής ανασκαφής από τη Τζαμάικα και τα στούντιο της, μέρος που πρωτοστάτησε στα τέλη της δεκαετίας του '60 στη μουσική, από θρύλους όπως ο King Tubby και ο Lee "Scratch" Perry.

Αυτό κάνει τη «μεταγλώττιση» του Adrian Sherwood μια κατάλληλη επιλογή για να ξεκλειδώσετε περαιτέρω τα μυστικά του Reset, το οποίο βγήκε σαν instrumental έκδοση πλαισιωμένο με ένα σωρό remix.

Κυκλοφόρησε στις 18 Αυγούστου ψηφιακά και στις 8 Δεκεμβρίου σε βινύλιο μέσω Domino.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ