ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Meryl Streep εξηγεί γιατί το botox σε έναν ηθοποιό «δεν είναι καλό πράγμα»

Η Meryl Streep εξηγεί γιατί το botox σε έναν ηθοποιό «δεν είναι καλό πράγμα»
Σε μια βιομηχανία όπου η γήρανση αντιμετωπίζεται συχνά με λοξό φακό, η απόφαση της Streep να αγκαλιάσει την ηλικία της φυσικά και με χάρη είναι πραγματικά αξιέπαινη και εμπνευσμένη. Associated Press

Κατά τη διάρκεια της λαμπρής καριέρας της, η Meryl Streep έχει παραδώσει δυνατές ερμηνείες σε διάφορα είδη, συγκεντρώνοντας μια αξιοζήλευτη συλλογή διακρίσεων και καθιερώνοντας σταθερά τον εαυτό της ως ένα από τα πιο ολοκληρωμένα γυναικεία ταλέντα του Χόλιγουντ.

Άρχισε να παίζει δεύτερους ρόλους τη δεκαετία του 1970, και πριν κλείσει ο αιώνας, είχε γίνει μια κανονική σταρ που μπορούσε να καλύψει ότι ρόλο ήθελε.

Οι ρόλοι της Meryl Streep σε ταινίες όπως The Iron Lady, Sophie's Choice και Kramer vs Kramer έχουν κερδίσει πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων τριών βραβείων Όσκαρ, και έχουν εδραιώσει τη θέση της ως πραγματικού θρύλου στον χώρο του κινηματογράφου.

Με τον τρόπο που μια νεαρή Στριπ θα έβλεπε την Bette Davis ή την Joan Crawford στα τέλη του 20ου αιώνα, έτσι και τώρα οι νεότεροι σταρ βλέπουν τη Streep ως τον φάρο του γυναικείου ταλέντου.

Παρά την απίστευτη ανδρεία της στην μεγάλη οθόνη, η Meryl Streep αμφισβητεί επίσης με συνέπεια τα συμβατικά όρια και τις προσδοκίες που επιβάλλονται στις γυναίκες ηθοποιούς στο Χόλιγουντ. Η βιομηχανία είναι διαβόητη για τα αυστηρά πρότυπα ομορφιάς της και συχνά πιέζει τα αστέρια της, ειδικά τις γυναίκες, να διατηρήσουν νεανικές εμφανίσεις. Αυτή η ανείπωτη προσδοκία έχει, με τα χρόνια, ωθήσει πολλούς προς τις αισθητικές επεμβάσεις: λιποαναρρόφηση, λεύκανση δοντιών, ακόμη και πλαστική χειρουργική, όλα σε μια προσπάθεια να τηρήσουν τον άκαμπτο ορισμό της ομορφιάς του Χόλιγουντ.

Ωστόσο, για τη Streep, αυτή η συμβατική διαδρομή δεν φαίνεται απλώς περιττή. Μοιάζει να είναι ένα σημαντικό εμπόδιο στον αληθινό σκοπό ενός ηθοποιού: να επικοινωνήσει, να ασχοληθεί και να συνδεθεί με ένα κοινό. Στα μάτια της, διαδικασίες όπως οι ενέσεις Botox παρεμβαίνουν περισσότερο παρά ενισχύουν και είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις ως ηθοποιός.

Η Brigitte Lacombe, μια διάσημη φωτογράφος με καριέρα δεκαετιών, έχει απολαύσει μια μακροχρόνια φιλία και συνεργασία με τη Streep, έχοντας τραβήξει πολλά πορτρέτα της ηθοποιού όπως επίσης και πολλές αφίσες ταινιών, συμπεριλαμβανομένης εκείνης της εμβληματικής Kramer vs. Kramer. Σε μια συνέντευξη του 2009 στο Vanity Fair, για το July and Julia, η Lacombe συνέλαβε την ουσία των απόψεων της Streep για το θέμα. Όπως είπε η Streep, η επιθυμία «να προσπαθήσεις να σταματήσεις τον χρόνο, να φαίνεσαι νέος» δεν είναι μόνο ένας «παράλογος τρόπος να βλέπεις τη ζωή», αλλά μπορεί επίσης να είναι βαθιά «επιζήμια» για τη δουλειά ενός ηθοποιού.

Σε μια βιομηχανία όπου η γήρανση αντιμετωπίζεται συχνά με λοξό φακό, η απόφαση της Streep να αγκαλιάσει την ηλικία της φυσικά και με χάρη είναι πραγματικά αξιέπαινη και εμπνευσμένη. Καθώς συνεχίζει να αιχμαλωτίζει το κοινό σε όλο τον κόσμο με τις ερμηνείες της, κανείς δεν μπορεί παρά να αναρωτηθεί αν η επόμενη γενιά ηθοποιών θα προσέξει τα σοφά της λόγια - επιλέγοντας την αυθεντικότητα από την τεχνοτροπία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ