ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

O Αμερικανός συγγραφέας που είχε σαν παράδοση να καίει Χριστουγεννιάτικα δέντρα

O Αμερικανός συγγραφέας που είχε σαν παράδοση να καίει Χριστουγεννιάτικα δέντρα
Όσον αφορά τον Thompson, δεν του λείπουν οι απίστευτες ιστορίες. Από την τρελή καθημερινότητά του, που περιλαμβάνει κυρίως την κατανάλωση τόνων ποτού από το πρωί, μέχρι τον Johnny Depp που εκτοξεύει τις στάχτες του από ένα κανόνι. Associated Press

Κάθε οικογένεια έχει τις δικές της ιδιαίτερες παραδόσεις σχετικά με την περίοδο των εορτών και ο Hunter S. Thompson δεν διέφερε. Ο εκκεντρικός δημοσιογράφος και συγγραφέας, στον οποίο πιστώνεται η δημιουργία της δημοσιογραφίας gonzo, ήταν γνωστός για την παράξενη συμπεριφορά και τις περίεργες ρουτίνες του. Ως εκ τούτου, η ετήσια χριστουγεννιάτικη παράδοσή του ήταν εξίσου περίεργη και ιδιότυπη όσο θα περίμενε κανείς.

Όσον αφορά τον Thompson, δεν του λείπουν οι απίστευτες ιστορίες. Από την τρελή καθημερινότητά του, που περιλαμβάνει κυρίως την κατανάλωση τόνων ποτού από το πρωί, μέχρι τον Johnny Depp που εκτοξεύει τις στάχτες του από ένα κανόνι. Τα εκκεντρικά του ταξίδια αποτυπώνονταν συχνά στις σελίδες των περιοδικών στα οποία συνεισέφερε, εκτός φυσικά από τα πολλά ημι-αυτοβιογραφικά μυθιστορήματά του.

Ένα κρύο βράδυ ενός Ιανουαρίου, ο Hunter S. Thompson αποφάσισε ότι τώρα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του στο TIME, ήταν η καλύτερη ευκαιρία να πετάξει το δέντρο του και ότι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνει αυτό ήταν μέσα στη φωτιά. Ο δημοσιογράφος είχε πάντα κλίση στη φωτιά και τα εκρηκτικά, οπότε δεν ήταν πραγματική έκπληξη όταν πήρε το γιορτινό δέντρο και το έσπρωξε στο τζάκι, περιχύνοντάς το με βενζίνη.

«Εγκατέλειψα τη συνέντευξη και άρχισα να ανησυχώ για τη ζωή μου όταν ο Hunter Thompson έριξε δύο μπιτόνια βενζίνης στο χριστουγεννιάτικο δέντρο που επρόκειτο να κάψει στο τζάκι του σαλονιού του, λίγα μέτρα μακριά από ένα κλειστό ξύλινο κιβώτιο με σφαίρες», έγραψε η δημοσιογράφος του TIME. Όχι μόνο η φωτιά ήταν επικίνδυνα κοντά στις σφαίρες, αλλά το αρχικό χειρόγραφο του Hunter για το Hell’s Angels, το πρώτο του δημοσιευμένο έργο, ήταν επίσης κοντά.

Όπως πιθανότατα μπορούν να μαντέψουν οι θαυμαστές του, ο Hunter S. Thompson δεν ήταν άνθρωπος με εορταστικό πνεύμα. «Είναι πολύ καλό για τα παιδιά και τους τρελούς να πιστεύουν ακόμα στον Άγιο Βασίλη», είπε κάποτε στο Rolling Stone, «Αλλά είναι ακόμα μια βαθιά νοσηρή μέρα για εμάς τους επαγγελματίες που εργαζόμαστε». Παρά τα αισθήματά του για τα Χριστούγεννα, φαίνεται να βρήκε γνήσια χαρά στο δέντρο που καίγεται, όπως φαίνεται στο βίντεο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ