ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο πιο διάσημος πιανίστας του rock and roll κάποτε κατηγορήθηκε για φόνο

Ο πιο διάσημος πιανίστας του rock and roll κάποτε κατηγορήθηκε για φόνο
H ζωή του Jerry Lee Lewis ήταν χαοτική και άκρως αμφιλεγόμενη. Associated Press

Από μικρή ηλικία, ο Elmo και η Mamie Lewis αναγνώρισαν κάτι ξεχωριστό στον γιο τους. Δείχνοντας σημάδια ότι θα γίνει μεγάλος σταρ στη μουσική, πήραν ένα στεγαστικό δάνειο 250$ και χρησιμοποίησαν τα χρήματα για να αγοράσουν ένα πιάνο για τον Jerry Lee Lewis.

Ο Lewis επέδειξε εξαιρετικό ταλέντο από μικρή ηλικία. Ήταν ένας προικισμένος τραγουδιστής, τραγουδοποιός και πιανίστας, ικανός να παίζει αβίαστα μουσική με το αυτί και να αναπαράγει οποιοδήποτε τραγούδι μετά από μία μόνο ακρόαση. Ωστόσο, ενώ ο Lewis ήταν ένας εξαιρετικός μουσικός, η ζωή του ήταν επίσης χαοτική και άκρως αμφιλεγόμενη.

Η πρώτη του σύγκρουση με την αντίδραση του κοινού και των μέσων ενημέρωσης έφτασε το 1957 όταν κυκλοφόρησε η είδηση ​​ότι ο Lewis ήταν παντρεμένος με τη 13χρονη ξαδέρφη του, Myra Gale Brown, ενώ ήταν 22 ετών. Αυτή η συγκλονιστική αποκάλυψη προκάλεσε σημαντική δημόσια κατακραυγή, βλάπτοντας σοβαρά τη φήμη και την καριέρα του. Το σκάνδαλο του γάμου δικαίως οδήγησε σε ακυρώσεις εκπομπών, απαγορεύσεις τργουδιών του και απότομη πτώση στις πωλήσεις δίσκων, σηματοδοτώντας μια κομβική και ταραχώδη περίοδο στη ζωή του.

Η προσωπική ζωή του Lewis σημαδεύτηκε περαιτέρω από μια σειρά αποτυχημένων γάμων, με τις σχέσεις του να είναι συχνά ταραχώδεις και γεμάτες δράμα, οδηγώντας σε δημόσιο έλεγχο και εικασίες για τον χαρακτήρα του. Κατά τη διάρκεια του γάμου του με την Brown, απέκτησαν δύο παιδιά, το ένα από τα οποία πνίγηκε σε ατύχημα στην πισίνα όταν ήταν μόλις τριών.

Έξι χρόνια αργότερα, η Brown κίνησε διαδικασίες διαζυγίου εναντίον του Lewis, κατηγορώντας τον για μοιχεία, καθώς και σωματική και ψυχική κακοποίηση, ως λόγους χωρισμού. Τον Οκτώβριο του 1971, ο Lewis παντρεύτηκε την τέταρτη σύζυγό του, Jaren Elizabeth Pate. Το ζευγάρι απέκτησε μια κόρη, τη Lori Lee Lewis, το 1972, αλλά η ένωσή τους έληξε τον Ιούνιο του 1982. Τραγικά, η Pate πνίγηκε στην πισίνα σε μια κατοικία ενός φίλου, όπου διέμενε μέχρι την οριστικοποίηση του διαζυγίου της με τον Lewis.

Στη συνέχεια θα εμφανιστούν εικασίες και αναφορές, υποδηλώνοντας ότι ο Lewis μπορεί να είχε εμπλακεί στον πνιγμό της, ενώ άλλοι ανέφεραν το γεγονός ότι ο Lewis δεν ήταν παρών στο ακίνητο τη στιγμή του θανάτου της Pate, καθώς πέθανε στο σπίτι κάποιου άλλου.

Παρόλα αυτά, το 1983, ο Lewis έκανε τον πέμπτο γάμο του με τον Shawn Stephens. Ωστόσο, κράτησε μόνο περίπου 77 ημέρες, καθώς η Stephens υπέστη υπερβολική δόση μεθαδόνης και ανακαλύφθηκε νεκρή στο κρεβάτι της. Αυτό προκάλεσε μια ακόμη μεγαλύτερη έκρηξη κατηγοριών, με τους ανθρώπους να κατηγορούν τη Lewis και για τη δολοφονία της Stephens όπως επίσης και την κακοποίηση της.

Μετά την ανακάλυψη του σώματος της Stephens, οι αναφορές ανέφεραν μώλωπες και αίμα πάνω της, οδηγώντας σε πιο σοβαρούς ισχυρισμούς, τους οποίους ο Lewis αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει. Ωστόσο, τελικά τον αθώωσαν τόσο για τη δολοφονία της Stephens όσο και για την υποτιθέμενη κακοποίηση που υπέστη..

Με το παρατσούκλι «The Killer», οι συσχετίσεις του Lewis με την κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών ήταν σε μεγάλο βαθμό γνωστές.

Μαζί με τους άλλους θανάτους στη ζωή του, ο Lewis πυροβόλησε κατά λάθος τον μπασίστα του. Το 1976, άρπαξε το .357 Magnum του και προσπάθησε να πυροβολήσει ένα μπουκάλι κόκα κόλα που βρισκόταν απέναντι από το δωμάτιο. Η σφαίρα αναπήδησε από το μπουκάλι, χτυπώντας τον μπασίστα κατευθείαν στο στήθος. Υπάρχει επίσης μια ιστορία ότι ένα χρόνο αργότερα, οδήγησε στο Graceland υπό την επήρεια αλκοόλ και χαπιών, με ένα όπλο ακουμπισμένο στο ταμπλό. «Βγες έξω», φώναξε λένε οι φήμες, εννοώντας φυσικά τον Elvis PResley, «Και σύντομα θα μάθουμε ποιος είναι ο Βασιλιάς».

Ανεξάρτητα από αυτό, ο Lewis συνέχισε να κάνει περιοδείες μέχρι τον θάνατό του το 2022. Το 2006 κυκλοφόρησε το άλμπουμ Last Man Standing. Με το θάνατο των άλλων μελών του διάσημου κουαρτέτου Million Dollar, ο Lewis ήταν ο μοναδικός επιζών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ