ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όσκαρ 2024: Το ιστορικό ρεκόρ που θα σπάσει αν η Μπίλι Άιλις πάρει το βραβείο τραγουδιού

Όσκαρ 2024: Το ιστορικό ρεκόρ που θα σπάσει αν η Μπίλι Άιλις πάρει το βραβείο τραγουδιού
Η Μπίλι Άιλις και ο Φινέας Ο' Κόνελ με τις Χρυσές Σφαίρες καλύτερου τραγουδιού που κέρδισαν για το «What Was I Made For?» από την ταινία «Barbie» AP Photo/Chris Pizzello

Αν η Μπίλι Άιλις και ο αδελφός της, Φινέας Ο’ Κόνελ, κερδίσουν το βραβείο καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού στα φετινά Όσκαρ για το «What Was I Made For?» από την ταινία «Barbie», θα σημειωθεί ένα σημαντικό οσκαρικό ρεκόρ. Η 22χρονη ποπ σταρ και ο 26χρονος παραγωγός αδελφός της, που το 2022 κέρδισαν το πρώτο τους Όσκαρ για το τραγούδι «No Time To Die» από την ομώνυμη ταινία του Τζέιμς Μποντ, θα γίνουν οι νεότεροι κάτοχοι δύο βραβείων Όσκαρ σε όλες τις κατηγορίες.

Η Άιλις θα γίνει το νεότερο άτομο με δύο Όσκαρ στην ιστορία του θεσμού, και ο αδερφός της το δεύτερο νεότερο.

Αυτή τη στιγμή, το νεότερο άτομο που έχει λάβει ποτέ δύο Όσκαρ είναι η ηθοποιός Λουίζ Ράινερ, η οποία σημείωσε πρώτη το ρεκόρ όταν κέρδισε δύο βραβεία καλύτερης ηθοποιού διαδοχικά το 1937 και το 1938. Ήταν 27 ετών όταν κέρδισε το πρώτο για την ταινία «The Great Ziegfeld» και 28 όταν κέρδισε το δεύτερο για την ταινία «The Good Earth».

Το «κλαμπ των 30 και κάτω»

Η Μπίλι και ο Φινέας θα μπουν επίσης στο πολύ κλειστό κλαμπ εκείνων που κέρδισαν δύο Όσκαρ μέχρι και τα 30 τους χρόνια. Εκτός από τη Ράινερ, αυτό το κλαμπ περιλαμβάνει τη δεύτερη νεότερη κάτοχο δύο Όσκαρ, Τζόντι Φόστερ, που κέρδισε το πρώτο βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου σε ηλικία 26 ετών για την ταινία «Οι Κατηγορούμενοι» το 1989 και το δεύτερο σε ηλικία 29 ετών για την ταινία «Η Σιωπή των Αμνών» το 1992. Η Χίλαρι Σουάνκ ίσα που πρόλαβε να γίνει μέλος του «κλαμπ των 30 και κάτω», όταν κέρδισε το δεύτερο Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για το «Million Dollar Baby» πέντε μήνες πριν από τα 31α γενέθλιά της το 2005. Είχε κερδίσει το πρώτο της Όσκαρ για το «Boys Don't Cry» το 2000 σε ηλικία 25 ετών.

Ποιες είναι οι πιθανότητες

Οι πιθανότητες να σπάσουν το ρεκόρ η Μπίλι και ο Φινέας είναι εξαιρετικά υψηλές, ιδιαίτερα μετά τη νίκη τους στην πρόσφατη απονομή των Χρυσών Σφαιρών. Το «What Was I Made For?» είναι επίσης υποψήφιο για πέντε βραβεία Grammy, συμπεριλαμβανομένων των Record of the Year, Song of the Year και Best Song Written For Visual Media.

Η τελική λίστα των υποψηφίων για Όσκαρ τραγουδιών θα ανακοινωθεί μαζί με όλες τις υπόλοιπες υποψηφιότητες στις 23 Ιανουαρίου και τα βραβεία θα απονεμηθούν στις 10 Μαρτίου. Η βραχεία λίστα, που έχει γίνει γνωστή από τις 21 Δεκεμβρίου, περιλαμβάνει 15 τραγούδια, ανάμεσά τους και δύο ακόμα από την ταινία «Barbie»: το «Dance the Night» που ερμηνεύει η Ντούα Λίπα και το «I’m Just Ken» που ερμηνεύει ο Ράιαν Γκόσλινγκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ