ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

O διάσημος Βρετανός ηθοποιός που προέβλεψε τον ίδιο του τον θάνατο

O διάσημος Βρετανός ηθοποιός που προέβλεψε τον ίδιο του τον θάνατο
Ο ηθοποιός Oliver Reed ήταν η επιτομή του βρετανικού macho και απόλαυσε πλήρως τον τρόπο ζωής του που μάλλον ήταν βγαλμένος από ταινία. Associated Press

Ο ηθοποιός Oliver Reed ήταν η επιτομή του βρετανικού macho και απόλαυσε πλήρως τον τρόπο ζωής του που μάλλον ήταν βγαλμένος από ταινία. Έπαιξε σε αρκετούς ρόλους που θαυμάστηκαν από τους κριτικούς, συμπεριλαμβανομένων των The Trap, Oliver!, Women in Love, The Devils, ακόμα και στο Gladiator του Ridley Scott, που αποδείχθηκε η τελευταία ερμηνεία του Reed.

Ήταν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του Gladiator που ο Oliver Reed πέθανε σε ηλικία 60 ετών. Πιστός στον τρόπο ζωής του, ο Oliver Reed πέθανε από καρδιακή προσβολή σε ένα μπαρ στη Βαλέτα της Μάλτας, μετά από ένα βαρύ μεθύσι. Ο συνάδελφος ηθοποιός Omid Djalili ισχυρίστηκε ότι ο Reed πιέστηκε σε έναν διαγωνισμό αλκοόλ και δεν είχε πιει αλκοόλ για αρκετούς μήνες. Κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι ο Oliver Reed «πήγε» όπως φανταζόταν, αλλά ο Djalili δεν ήταν τόσο σίγουρος.

Παραδόξως, όμως, ο Reed φάνηκε να προέβλεψε τον θάνατό του σε μια τηλεοπτική συνέντευξη το 1994. Ωστόσο, δεν ήταν μια συνηθισμένη εκπομπή στην οποία εμφανίστηκε ο Reed, αλλά μάλλον το The Obituary Show, στο οποίο οι διάσημοι καλεσμένοι συζητούν τη ζωή τους σαν να κοιτάζουν κάτω από τον παράδεισο (ή την κόλαση) σαν να είχαν πεθάνει.

Στην εκπομπή, ο Reed είπε με τρομακτική διόραση: «Πέθανα σε ένα μπαρ από καρδιακή προσβολή γεμάτος γέλιο και αλκοόλ. Κάναμε διαγωνισμό ποτού. Ήμουν πολύ σίγουρος ότι, για μια φορά, θα κέρδιζα αυτόν τον διαγωνισμό ξανά. Και κάποιος έβαλε ένα στοίχημα μαζί μου που ήταν τόσο πρόστυχο που το ανέλαβα και μου έσφιξε το χέρι. Και γέλασα τόσο πολύ που τελικά πέθανα».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του, ο Reed μίλησε επίσης για τα πράγματα τα οποία θα μετάνιωνε αφού είχε πεθάνει. Είπε χιουμοριστικά: «Μετανιώνω που δεν έκανα έρωτα με κάθε γυναίκα στη Γη. Μετανιώνω που δεν φίλησα τη μύτη κάθε σκύλου στη Γη. Λυπάμαι που δεν μπήκα σε κάθε μπαρ στη Γη. Αλλά αυτό δεν με κάνει κολασμένο. Αν κάποιος με χτυπήσει στο μάγουλο, θα του το ανταποδώσω. Αν κάποιος μου αγοράσει ένα ποτό, θα κάνω το ίδιο».

Ίσως η πιο συγκινητική στιγμή της συνέντευξης ήταν όταν ο Reed ισχυρίστηκε ότι η μεγαλύτερη λύπη του ήταν ότι δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στο πάρτι που θα γινόταν στη κηδεία του. «Το μόνο πράγμα για το οποίο μετανιώνω για τη δική μου κηδεία είναι ότι δεν θα μπορώ να πάω στο ίδιο μου το πάρτι θανάτου, γιατί σίγουρα θα είναι ένα υπέροχο πάρτι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ